Pasidaryk pats: apvali staltiesė

Apvalūs stalai man yra vieni gražiausių. Jie taip pat praktiški, nes mažose erdvėse užima mažiau vietos. Ir mano namuose yra apvalus stalas. Visi jį labai mėgstame. Prie apvalaus stalo kartu sėdėti jaukiau, nes esame tarsi arčiau vienas kito.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Dar man labai patinka apvalios staltiesės. Deja, parduotuvėse jų yra labai mažai. Bent jau tose parduotuvėse, kuriose aš lankausi. Todėl, kai man labai labai prireikė apvalios, būtent mano stalui tinkamos staltiesės, nusprendžiau ją pasidaryti pati. Sužinok, kaip iš kvadratinio medžiagos gabalo lengvai ir greitai iškirpti apvalų.

Tau reikės:

-Patinkančios medžiagos. Pirkdama medžiagą, atkreipk dėmesį, kad jos plotis būtų didesnis nei Tavo stalas. T.y. jei stalo skersmuo 1 metras, medžiagą pirk 1.5o metro pločio ir tokio paties ilgio;

-Reikia, kad Tavo medžiagos gabalas būtų kvadratinis;

-Žirklių;

-Pieštuko;

-Virvės

-Smeigtuko arba mažos adatėlės

Staltiesė
Staltiesė
TenKurNamai.lt nuotr

Vieną virvės galą pririšk prie pieštuko, kitą prie smeigtuko. Medžiagos gabalą perlenk per pusę ir dar per pusę. Laisvą virvutės galą prisek prie to kampo, kur yra medžiagos gabalo vidurys.

Staltiesė
Staltiesė
TenKurNamai.lt nuotr

Virvutė turi būti įtempta. Su pieštuku, tarsi su skriestuvu brėžk liniją prie medžiagos krašto.

Staltiesė
Staltiesė
TenKurNamai.lt nuotr

Dabar liko tik iškirpti. Kirpdama atkreipk dėmesį, kad medžiagos dalys būtų viena prie kitos, nes jei medžiaga kerpant judės – iškirpsi kreivai.

Staltiesė
Staltiesė
TenKurNamai.lt nuotr

Prieš tiesiant ant stalo medžiagą būtų gerai apsiūti, arba apnerti. Čia jau Tavo pasirinkimas – begalinis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis