Kūrybiškas sprendimas: terasa „eglute“

Gražią ir jaukią terasą įprasta įrengti naudojant baldus ir dekoratyvius aksesuarus. Tačiau galimas ir visai kitoks požiūris į šią erdvę. Įsivaizduokite terasą tarsi sceną, kurioje išryškinami svarbiausi scenovaizdžio elementai: natūrali medienos faktūra, išraiškingas geometrinis ornamentas ir augalų kompozicijos.

Originalus sprendimas. Terasa sumontuota naudojant nematomas tvirtinamąsias detales, todėl jos paviršius švarus, nesuvarpytas medsraigčių – nėra trukdžių grožėtis eglute sudėliotų lentų raštu ir trikampę formą atkartojančiais augalų intarpais.


Eglutės motyvas suteikia terasai ekspresijos ir dekoratyvumo: išryškėjęs trikampiais fragmentais padalintoje grindų plokštumoje jis atkartojamas ir vertikalios sienos konstrukcijoje. Įspūdį dar labiau sustiprina įstrižai suklotų lentų raštas.


Gamintojo archyvas


1. Sidabrinis rusvai pilkšvas lentų atspalvis natūraliai susilieja su miško peizažu. Tokį atspalvį įgauna saulės veikiama termomediena, mat terasa įrengta iš dideliu karščiu apdorotos pušų medienos lentų. Iš tiesų eglučių motyvas nėra atsitiktinis – tai užuomina į darnų ryšį su gamta, nes termomediena gaminama nenaudojant jokių cheminių medžiagų, yra itin patvari ir tarnauja daugybę metų net nepadengta jokiomis apsauginėmis priemonėmis.

2. Želdynai terasoje – originalus ir netikėtas sprendimas. Projektuojant terasą augalams sodinti palikti įgilinimai, jie iškloti vandeniui nelaidžia polietileno plėvele, tik laistyti sukulentus reikia saikingai, nes jie nemėgsta vandens pertekliau. O jei po terasa yra žemė, plėvelėje gali būti skylės vandeniui nutekėti. Ant plėvelės priberta žemių (jų storis priklauso nuo augalų rūšies), dekoratyvių šviesios spalvos akmenukų, kurių fone gražiai išryškėja žalsvi augaliukų atspalviai.

3. Terasos dekore išryškėjantis tikslus geometrinis raštas įpareigoja rinktis kompaktiškus, taisyklingos bei lakoniškos formos augalus (pavyzdžiui, šilropes) – šie yra tik kompozicijos dalis, o ne svarbiausias jos akcentas.Nuotrauka – gamintojo BROLIS TIMBER. Projekto autorius – AKETURI ARCHITEKTAI.


Gamintojo archyvas


Gamintojo archyvas


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis