Kaip dekoruoti balkonus butuose?

Ar jūsų mažyčio buto balkonas atrodo, kaip netvarkinga tvirtovė? Ar norite jam suteikti prieskonių? Kai nuomojatės ar gyvenate mažame bute, visada iškyla iššūkis sprendžiant, ką daryti su balkonu, todėl dauguma arba palieka jį tuščią, arba naudoja kaip sandėliuką dviračiams ir panašiems daiktams susikrauti. Nors iš pradžių tai gali atrodyti sudėtinga užduotis, tačiau netgi mažiausią balkoną galima paversti jaukia vieta pasirinkus tinkamus baldus, pagyvinus aplinką augalais ir pasitelkus šiek tiek vaizduotės.

Žingsniai

Išanalizuokite turimą erdvę

Shutterstock nuotr.

1.Maži balkonai gali būti didžiulis iššūkis. Kokios formos jūsų balkonas? Mažas ir kvadratinis ar ilgas ir siauras? Uždaras ar atviras? Grindinys išklotas plytelėmis ar padengtas betono plokšte? Šių dalykų išmanymas padės nuspręsti kokie baldai, augalai ir dekoro elementai tinka geriausiai, o kurie netinka išvis. Siaurame balkone pastatę platų suolą nepaliksite vietos niekam kitam.
Auksinė taisyklė – rinkitės baldus, kurie atspindi balkono formą.

2. Įvertinkite savo troškimus. Ar jus labiausiai džiugintų vieta iškyloms, ar vieta atsipalaiduoti ir jaukiai pasišnekučiuoti? Mažuose balkonuose sunku turėti viską, taigi būtina nuspręsti, kas jums yra svarbiausia.

3. Žinokite taisykles. Jūsų nuomojamo buto savininkas be abejonės turi sąrašą dalykų, kuriuos galima ir kurių negalima turėti balkone. Pavyzdžiui, dauguma butų savininkų draudžia statyti anglimi kūrenamas krosninis.

4. Pažinkite kaimynus. Pagalvokite apie juos kurdami savąją užuovėją mieste. Jūs gal ir norėtumėte turėti bonsai atogrąžų mišką balkone, bet kaimynai apačioje vargu ar apsidžiaugs, kai vanduo ims tekėti ant jų kruopščiai kurto dykumos peizažo ar vaikų žaidimo aikštelės.

Shutterstock nuotr.

Sukurkite savąjį rojų

1. Mėgaukitės gamtos grožiu.
Jeigu jūsų balkonas labai mažas, pagalvokite apie galimybę jį paversti gėlių ar žolelių sodu. Derinkite daugiamečių augalų spalvas, pasodinkite žolelių, kurias galėsite panaudoti virtuvėje. Įsigykite tvirtą suolelį ar minkštą sofą, kuri suteiks jums džiaugsmo plušant ties jūsų nuosavu sodu.

2. Kurkite sluoksniais. Augalus, kuriems reikia daugiau saulės, sodinkite aukščiau, o augalus, kuriems labiau patinka šešėlis įkurkite žemiau. Kampus apsodinkite didesnėmis žolelėmis, kaip pavyzdžiui, rozmarinu ar pomidorais.

3. Išlaikykite jį šviežią. Pasirūpinkite, jog augalai nuolat būtų palaistyti, patręšti ir apkarpyti. Tada sodas atrodys kaip rojus.

4. Saugokite augalus. Jeigu gyvenate viršutiniame aukšte, gerai pritvirtinkite augalus, kad šie nenukristų žemyn ant jūsų kaimynų balkonų.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Balkonų papuošalas - gėlės vazonuose
Kaip sumaniai ir funkcionaliai išnaudoti balkono erdvę?

Jauki užuovėja

1. Atsisėskite, atsipalaiduokite ir mėgaukitės vaizdu. Vienas lengviausių būdų suteikti jūsų balkonui patogumo tai pastatyti porą kėdžių ir mažą stalą. Taip turėsite vietą atisėsti ir galėsite mėgautis vaizdu, maloniai pasišnekučiuoti ar tiesiog pasimėgauti popiečio užkandžiu.

2. Priderinkite kėdes prie erdvės. Jeigu jūsų balkonas ilgas ir siauras, pagalvokite apie parko stiliaus suoliuką, daugiafunkcinį saugyklos suoliuką ir pridėkite staliuką šone gėrimams, knygoms, akiniams, kremui nuo saulės pasidėti ir panašiems maloniems daikčiukams.

3. Tiek kiek balkono erdvė leidžia pasodinkite gėlių, augalų ir žolelių. Nors tai ir nėra jūsų esminis tikslas, tačiau augalai prideda asmeninį, spalvingą potepį, kuris pavers jūsų mažąją užuovėją maloniais namais.

4. Įrenkite apšvietimą. Yra keli būdai, kaip tai sutvarkyti. Jeigu balkone turite elektros lizdą pagalvokite apie nebrangią laukui skirtą šviestuvą ir naudokite mažo galingumo lemputes tam, kad išgautumėte šiltą ir jaukų apšvietimą. Taip pat galite panaudoti baltų kalėdinių lempučių juostą. Jeigu neturite elektros balkone, žvakės - taip pat gražus būdas apšviesti savąjį prieglobstį. Tik įsitikinkite, jog jos leidžiamos jūsų sutartyje ir nepamiršite jų užgesinti, kaskart išėję iš balkono.

5. Jeigu jūsų balkonas nėra uždaras, įsitikinkite, jog baldai pritaikyti lauko sąlygoms. Mažiausiai, ko jūs norite, tai sumirkusios kėdės.

Gamintojo nuotr.

Susibūrimų vieta

Kam nepatinka jauki vieta prisėti? Tačiau jus norite kepsninės, draugų ir vyno?

1. Pradėkite nuo kepsninės. Raskite gražiausią kepsninę, tinkančią jūsų erdvei. Tai bus pagrindinė jūsų balkono detalė. Pastatykite ją priešais įėjimo arba išėjimo duris, jeigu įmanoma, tam, kad galėtumėte netrukdomi išbėgti į virtuvę.

2. Įrenkite apšvietimą. Iškylos kartais gali užsitęsti iki vėlaus vakaro, taigi jūs tūrite žinoti, ką kepate. Arba naudokite toršerą arba baterijomis varomą lauko lempą.

3. Pridėkite kelias kėdes. Norėsite vietos prisėsti ir aptarti vakarykštes rungtines, santykius su vadovu ar gilesnes temas.

4. Atisivėsinkite! Pagalvokite apie šaldytuvą, jeigu jūsų nuomininkas leis. Mažas lauko šaldytuvas puiki vieta alui, prieskoniams ir kitiems esminiams produktams iškylai laikyti. Taip pat tai gali būti geras stalviršis sunkiai pjaustymo lentai pasidėti.

Shutterstock nuotr.

Būkite kūrybingi

1. Išreiškėte save ir paverskite balkoną sava vieta.

2. Ištapykite sienas ir papuoškite atitinkamų spalvų pagalvėlėmis iš įvairių medžiagų ir raštų.

3. Paieškokite gerų kainų. Apsilankykite blusų turguose, išparduotuvėse, panaudotų daiktų parduotuvėse ir kitose mažų kainų vietose.

4. Pasikabinkite paveikslų, kalendorių, dekoratyvių termometrų ir barometrų, pasistatykite gėlių vazonėlių ir dalykėlių, priversiančių jus nusišypsoti. Žinoma, visa tai turi būti atsparu oro temperatūros pokyčiams.

Naudingi patarimai

Prieš imdamiesi dažyti sienas ar pradėdami gręžti skylės savo išsvajotajam hamakui, pasitarkite su būsto savininku. Pirma sužinokite, ką galimą daryti, o ko ne dekoruojant balkoną. Daugelyje miestų butų balkonuose neleidžiama įrengti anglimi ar dujomis kūrenamų kepsninių. Kiti gali neleisti balkone laikyti sporto įrangos ar įrengti palydovinės antenos be leidimo.
Žiūrėkite laidas apie dekorą, jų patarimai jums gali padėti.

Iš pradžių mažiau yra daugiau. Palikite vietos daiktams, kuriuos pamiršote ar ką tik nusipirkote.
Pagalvokite apie jūsų aplinką: saulę, vėją, kaimynus.

Statykite kėdes statmenai saulės krypčiai, kad netektų spoksoti į ją užuot mėgavusis balkonu.
Nestatykite augalų, kuriems reikia saulės, jeigu ji retai lankosi jūsų balkone.
Jeigu jūsų kaimynai itin smalsūs, pakabinkite oro sąlygoms atsparias užuolaidas, kurias prireikus galėsite nuleisti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis