Jaukios, išradingos ir stilingos kalėdinio rankų darbo dekoro idėjos

Kol dar neužgriuvo paskutiniai prieššventinės karštligės darbai, ilgus tamsius vakarus skirkime smagiai namų puošybai.

Pažiūrėkite, ką mūsų kūrybinei komandai pavyko sukurti pasitelkus fantaziją, nepatingėjus padirbėti ir tikint, kad toks Kalėdų laukimas yra prasmingas ir teikia daug džiaugsmo. Dar daugiau įdomių dekoravimo idėjų rasite žurnalo „Mano namai“ gruodžio mėnesio numeryje.


Žalia ir raudona: kalėdinių spalvų motyvas


Kol sniego nepriversta, iš lauko galima parsinešti ir netikėtų visžalių augalų – pavyzdžiui šilropių, augusių alpinariume. Ir šį kartą šaknys netrukdys (o ir augalas ilgiau žaliuos), todėl jas galite palikti, tik pridengus vielos tinkleliu, kuris reikalingas ir tam, kad būtų kaip šilropes pamerkti. Į stiklainį su vandeniu galima primesti ir spanguolių – šios uogos visada primena smagiausias žiemos šventes, o raudona jų spalva nuotaikingai pagyvina kalėdinę kompoziciją. Tik jei sumanysite suverti ant, tarkim, iešmelių spanguolių „karolius“, atminkite, kad uogos turi būti šviežios – šaldytos tam nebetinka, nes jos netenka stangrumo.




Kūrybiškas sumanymas


Jei komponuodami šventiškus aksesuarus nesugalvosite, kuo pridengti vazonėlio su hiacintais paviršių, nes žemė neatrodo gražiai ant vaišių stalo, ir šią gėlę galite merkti į vandenį. Naudokite tam paprasčiausius stiklainėlius (akivaizdu, kad įsijautus viską merkti, vazų tikrai gali pristigti), o dekoruoti juos labai lengva iš storo kartono „išlukštentu“ viduryje esančiu gofruotu sluoksniu (juk „dovanų sezono“ metu viena kita kartotinė dėžė namuose būtinai atsiranda).



Kartoną galima padažyti – tinka visokiausi dažai, čia panaudojome akrilinius sienų dažus. Kad matytųsi ir tikroji kartono spalva, teptuką į dažus reikėtų merkti labai atsargiai, kad jis būtų beveik sausas.


Projektų autorė – Rima Milaševičienė, nuotraukos – Domanto Pipo, tekstas – Danguolės Kiškienės.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis