Idėjos dekoravimui iš jūrų kriauklių

Jūros kriauklės dėl savo natūralaus grožio ir lengvo pritaikymo buityje laikomos viena populiariausių namų interjero detalių vasarnamiams. Dėl unikalių jūros kriauklių formų, raštų ir spalvų tiesiog negalima atsispirti norui jas rodyti svečiams.

Tiesą sakant, yra tikrai ne vienas kriauklių pritaikymo namų interjere būdas – tereikia išsirinkti jums priimtiniausią. Ekspertai pataria neapsiriboti vien paprasčiausiais sprendimais – pavyzdžiui, tiesiog sudėti kriaukles į dėžutę ir paslėpti spintoje. Interjero dizaineriai pateikia kelias originalias jūros kriauklių pritaikymo, kuriant išskirtinį namų stilių, idėjas.

Jūros kriauklės kaip nuotraukų laikikliai

Beveik aštuonių centimetrų skersmens jūros kriauklės – idealūs nuotraukų laikikliai. Pasirinkite nemažą kriauklę – tokią, kuri padėta ant horizontalaus paviršiaus gulėtų stabiliai. Tuomet kriauklės nugarėlėje, labiausiai išgaubtoje vietoje, išpjaukite vieno centimetro ruoželį. Išpjova – puiki vieta patalpinti nuotrauką. Paprastas ir itin stilingas būdas pritaikyti dideles gražias jūrų kriaukles puošiant namus.

Vėjo varpeliai iš jūros kriauklių

Vėjo varpeliai – instrumentas, kuriuo vėjas groja paties kurtas melodijas. Vėjo varpeliai iš per atostogas surinktų jūros kriauklių jums dovanus švelnų ir subtilų muzikos skambesį – atostogų aidą, be to, atrodys labai originaliai.

Ekspertai pataria – nemanykite, kad vėjo varpeliams vieta tik prie lauke prie durų. Magiškas vėjo varpelių skambesys savo kerus puikiai skleidžia ir namų viduje, ypač jei jie pakabinami prie praviro lango.

Butelių kamščiai iš jūros kriauklių

Senoviniai buteliai – visada puiki namų puošmena. Kuo daugiau turite įdomių senovinių butelių, tuo geriau. Tačiau pakanka keturių ar penkių tokių stiklo indų ir jau galite tikėtis išskirtinio efekto.

Jūros kriaukles galite panaudoti kaip jų kamščius – efektas bus itin stiprus, jei į butelius pripilsite smėlio. Jeigu tokio įspūdingo butelio kakliuką apvyniosite stora virve, o ant viršaus priklijuosite kriauklę, sukursite tikrai unikalų dekoro elementą.

Kriauklėmis dekoruoti veidrodžio rėmai

Labiausiai toks veidrodis tiks vonios kambaryje, tačiau gali suteikti žavesio ir jūsų romantiškam miegamajam, jeigu tik suderinsite visas detales.

Jūros kriauklės – žvakidės

Didelės jūros kriauklės gali puikiai atlikti žvakidės funkciją. Į didelę kriauklę įleidę mažą žvakelę, sukursite itin romantišką atmosferą. Ekspertai įspėja - žvakidė visada turi stovėti ant stabilaus paviršiaus, o degančios žvakės jokiais būdais negalima palikti be priežiūros.

Jūros kriauklės – matoma interjero detalė

Puiki vieta kriauklėms – įvairūs stikliniai indai: vazos, dubenys, maži akvariumai. Tokia namų puošmena džiugins ne tik jus, bet ir jūsų svečius.

Didelės kriauklės – puiki talpa sausiems namų kvapams

Jei iš atostogų parsivežėte didelių jūros kriauklių, jos gali puikiai pasitarnauti kaip indeliai aromatiniam džiovintų augalų mišiniui. Ypač patraukliai tokia kriauklė su kvapniu užpildu atrodo vonios kambaryje.

Jūrų kriauklės – vietoj paveikslėlio

Atostogas menančias kriaukles galite „užkonservuoti“ rėmelyje kaip tikrą meno kūrinį. Jums tereiks gilaus įstiklinto rėmelio, klijų ir... idėjos. Tokį kūrinį pakabinę matomoje vietoje galėsite mėgautis svečių komplimentais ir šiltais prisiminimais, užplūsiančiais žiūrint į šį paveikslėlį. O jeigu norite, galite tiesiog padekoruoti rėmelius nuotraukoms.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis