7 žingsniai kaip išskobti moliūgą ir dekoruoti namus

Nors Lietuvoje visų šventųjų naktis minima aplankant artimųjų kapus ir deginant žvakutes, anapus Atlanto vandenyno ši šventė minima tikrai ne taip ramiai. Spalio paskutinę naktį Amerikoje švenčiamas Helovinas vis labiau braunasi ir į kitas šalis.

Senųjų papročių atsisakyti nesiūlome, tačiau dekoruoti namus visada smagu. Svarbiausias Helovino akcento – paprasčiausio moliūgo skobimas visai šeimai gali suteikti daug džiaugsmo, suvienyti bendrai veiklai ir jaukiai papuošti jūsų namus.

Moliūgas gali virsti savitu interjero elementu. Komponuokite jį su kitomis daržovėmis, vaisiais, gėlėmis, žvakėmis, žaislais, girliandomis, karoliais, galite išpiešti.

Tam, kad moliūgas trauktų akį, pirmiausia jį reikia dekoruoti. Taigi, kaip tai padaryti?

7 žingsnių atmintinė:

1. Pasiruoškite darbo vietą. Ant stalo ar grindų pasiklokite senų laikraščių ar žurnalų.

2. Nuspręskite, ar norite apšviesti moliūgo vidų. Jei taip, apgalvokite, kurią moliūgo dalį norite išpjaustyti. Išpjovus viršų, bus lengviau įkišti žvakę.

3. Nuspręskite, kokio dydžio bus anga. Per ją turėtų tilpti jūsų ranka, nes ją reikės įkišti, išskobti vidų ir įtaisyti žvakę. Pjaunant nepamirškite patikrinti ar angos pločio pakanka laisvai įkišti ranką.

4. Išskobkite moliūgo vidų. Tai galite padaryti šaukštu ar kitu patogiu įrankiu. Neišmeskite moliūgo minkštimo, nes jį galėsite panaudoti virtuvėje ruošiant įvairius patiekalus. Moliūgo vidus turi likti visiškai tuščias, todėl išskobkite ypatingai švariai, nepalikite jokių sėklyčių.

Išskobtą moliūgą palikite vėsioje patalpoje. Jo raižymą atidėkite kitai dienai, tuomet jo vidus bus pradžiuvęs ir lengviau pjaustomas. Nuo pernelyg didelio išdžiuvimo apsaugosite įkišę jį į didelį plastikinį maišą.

5. Sugalvokite, ką norite išpjaustyti. Figūros gali būti ir linksmos, ir piktos, ir gąsdinančios. Jei namuose yra mažų vaikų, pastarojo varianto rinktis nerekomenduojame. Figūras pieštuku galite piešti tiesiai ant moliūgo, tačiau geriausia nusipiešti norimą moliūgo „nuotaiką“ ant popieriaus, pasigaminti trafaretą ir tik tada dėti jį prie moliūgo ir apvedžioti linijas.

6. Išpjaustykite moliūgą. Naudokitės nedideliu, itin aštriu peiliu, kurio galas turėtų būti smailus. Būkite itin atsargūs raižydami moliūgą, šio darbo geriau nepatikėkite vaikams, nes šie gali susižeisti. Moliūgą išpjaustykite kokiomis tik norite formomis. Paprasčiausias variantas – išpjauti akis, nosį ir burną. Kantresni ar labiau įgudę gali bandyti išpjauti įvairius piešinukus ar raides.

7. Įtaisykite žvakę. Jaukumo namams suteiks ir didesnį įspūdį sukels šviečiantys moliūgai. Kai išpjaustysite moliūgą, įkiškite į vidų žvakę ar žiebtuvėlį ir patikrinkite, ar tinkamai. Išpjaustyto piešinio kraštus aptepkite vazelinu, taip apsaugosite nuo suvytimo. Į galutinai išskobto moliūgo vidų tvirtai įstatykite degančią žvakę.

Dar kelios moliūgų dekoravimo idėjos

Jeigu nepakanka laiko išskobti ar išpjaustyti moliūgo, puiki išeitis jį dekoruoti daržovėmis, vaisiais, kepurėmis, šluotomis, dirbtiniais plaukais ir panašiai. Moliūgui "veidą" galite nupiešti ir flomasteriais, akvarele. Pasitelkite vaizduotę - į ką galėtų moliūgas būti panašus, ką galite panaudoti, kas padėtų sukurti gyvesnę išraišką, įdomesnį personažą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis