Virtuvė pagal fengšui: ką reikia daryti, jei joje jaučiatės blogai

Virtuvė turėtų būti ta namų vieta, kur jaučiatės saugūs, visuomet norite sugrįžti ir galite pasikrauti jėgų. Fengšui – tai senovės rytų menas, mokantis tinkamai išdėstyti baldus ir visus kitus daiktus, kad erdvėje laisvai tekėtų energija, o jūs jaustumėtės laimingesni.

Virtuvė yra viena svarbiausių zonų namuose. Joje gaminame maistą, valgome, bendraujame, ilsimės. Ką daryti, kad ši erdvė atneštų tik teigiamas emocijas?

Pagal fengšui principus įrengtoje virtuvėje turi būti malonu ir smagu, nesvarbu, ką čia veiktumėte – gamintumėte sudėtingą patiekalą, greitai užkandžiautumėte ar užsiimtumėte kita veikla.
Jeigu norite turėti tokią virtuvę, galite pasinaudoti keliais paprastais, bet praktiškais patarimais.

Daugelyje senųjų kultūrų virtuvė laikoma namų širdimi, todėl nuo šios erdvės priklauso ir jūsų sveikatos būklė. Pagal fengšui, tvarkinga virtuvė yra gerovės ir klestėjimo simbolis. Sujaukta ir netvarkinga virtuvė blokuoja žmogaus loginį srautą, be to, gali sulėtinti virškinimą.

Jeigu virtuvėje jaučiatės blogai, aplinka jus vargina, įsigykite stiklinės piramidės statulėlę. Pasak fengšui, tokios formos interjero detalė ima energiją iš kosmoso ir harmonizuoja aplinką. Taip pat galite pasistatyti melsvo stiklo vazelę, pilną švaraus vandens. Tik nepamirškite jo nuolat pakeisti švariu vandeniu.

Pagal fengšui filosofiją ir daiktai turi sielą, todėl jei blogai nusiteikę ką nors pjaustysite, būtinai įsipjausite. Jeigu atsainiai stumdysite kėdę, ji ims ir sulūš. Todėl su visais daiktais virtuvėje turėtumėte elgtis pagarbiai. Tuomet jie nekaups blogos energijos ir ilgiau jums tarnaus.

Virtuvė yra labai svarbi taisyklingo fengšui trikampio dalis – miegamasis, vonios kambarys ir virtuvė. Nuo šio trikampio priklauso jūsų sveikatos būklė ir gerovė. Todėl apgalvokite būsto išplanavimą taip, kad šios trys erdvės būtų viena šalia kitos.

Gėlės – vienas iš fengšui simbolių, kuriam suteikiama svarbi reikšmė. Todėl nevenkite valgomojo stalo puošti gyvomis gėlėmis. Renkantis gėles, prisilieskite prie jų, užsimerkite keletai minučių ir įsiklausykite į savo pojūčius.

Ką daryti, jei jūsų virtuvė yra labai maža ir negalite surasti pakankamai vietos visiems jūsų virtuvės reikmenims? Pasirūpinkite spintelėmis ar bent jau dėžutėmis, kuriose būtų tvarkingai sudėti įrankiai, indai, prietaisai ar prieskoniai. Jei šie daiktai bus išmėtyti – chaoso ir energijos disbalanso neišvengsite.

Pirmoji vieta, į kurią turėtumėte sutelkti dėmesį norėdami numesti svorį – jūsų virtuvė. Pasirūpinę tinkama šios erdvės energetika, galėsite jaustis lengvesni ir energingesni, o maistas atrodys šviežesnis ir gaivesnis, todėl neapsunkins virškinimo.

Atkreipkite dėmesį, kurioje vietoje stovi jūsų viryklė. Pagal fengšui, šiluma yra svarbiausias namų elementas. Pagal šią filosofiją, tinkamiausia vieta buitinei technikai yra siena į pietų ar pietvakarių pusę.

Jeigu norite virtuvėje susikurti gerą fengšui balansą, rinkitės ramius spalvų tonus. Geriausia rinktis oranžinius ir geltonus atspalvius. Šios spalvos ramina nervus ir neerzina virškinamojo trakto.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis