Veiksmingas būdas, kaip namuose atsikratyti vorų

Jei pamatyti namuose grindimis ar sienomis ropojantį vorą jums baisiau nei sutikti žvėrį miške, šis būdas kaip tik jums – jis leis išprašyti iš namų nekviestus svečius taip, kad jie niekada nebenorėtų sugrįžti.

Yra žmonių, kurie visiškai nekreipia dėmesio į vieną kitą vorą namuose, bet nemažai daliai žmonijos būdinga arachnofobija – vоrų baimė, ir jie neįsivaizduoja, kaip galima gyventi su šiais gyviais po vienu stogu. Būtent pastariesiems turėtų labai patikti būdas, kaip namuose sukurti tokias sąlygas, kurios vorams nepatiktų ir jie laikytųsi atokiai nuo jūsų namų.


Pasirodo, tikras stebuklas šioje srityje yra mėtų arbatos pakeliai. Panaudotus, nuvarvintus ir kiek apdžiuvusius maišelius reikia išdėlioti vietose, kuriose paprastai būna vorų. Pipirmėčių kvapas vorams labai nepatinka, tad jie prie tos vietos nė nesiartins. Kadangi vorai dažniausiai gyvena ir mezga voratinklius kambarių kampuose, juose taip pat reikia išdėlioti arbatos maišelių. Tik po to maišelių nepamirškite, nes jei per ilgai paliksite, jie gali supelyti.


Alternatyva mėtų arbatos maišeliams yra eterinis pipirmėčių aliejus. Įlašinkite jo į vandenį ir išpurkškite mišiniu kambario kampus – vorai vengs jų iš tolo. Eterinio aliejaus negailėkite – į nedidelį buteliuką įlašinkite bent 10 lašų, nes tik tokia priemonė veiksmingai baidys vorus. Jei jums patiems nelabai patinka pipirmėčių kvapas, šį aliejų galite pakeisti eteriniu citrinų arba cinamono aliejumi – jie taip pat veiksmingai atbaido vorus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis