Veidrodžio valymo gudrybės, kad jis nuolat spindėtų ir nerasotų

Į namuose esančius veidrodžius pasižiūrime bent kartą per dieną ir neretai matome, kad jie nėra idealiai švarūs. Žinoma, tol, kol galite matyti save, tai tikrai nėra problema, tačiau kartas nuo karto juk norisi pasidžiaugti plačiu švariu vaizdu. Veidrodžių valymui tinka ir daugelis stiklui skirtų priemonių, tačiau neprastą valiklį galima pasigaminti ir patiems iš namuose randamų produktų.

Patamsėjimai, dėmės, nešvarumai, įvairių skysčių lašai, netgi lūpdažis, nežinia kokiu būdu atsiradęs ant stiklo – visa tai ir dar daugiau galite aptikti ant savo veidrodžio. 


Pirmiausia nuvalykite paviršių sausu minkštu skudurėliu – ne visos dėmės ir nešvarumai reikalauja didelių pastangų. Tad tokia pradžia leis jums nuvalyti bent jau nedidelį sluoksnį dėmelių ir gal netgi pradžiugins – viskas ne taip blogai kaip atrodė. 


Šiame etape, padarykite trumpą ir nesudėtingą analizę – įvertinkite, ar ant veidrodžio nėra teplių dėmių. Tokias dėmes geriau pavalyti atskirai, kadangi šluostė gali dėmę „pagauti“ ir nusivesti paskui save valymo kryptimi, taip dar labiau ištepdama veidrodį. 


Valant veidrodžius neišvengiamai reikės naudoti valiklį. Tačiau jeigu namuose šiuo metu neturite valiklių stiklui ar tiesiog stengiatės gyventi kuo ekologiškiau, nueikite į virtuvę. Receptas paprastas – atsižvelgę į veidrodžio dydį, bei tai, kiek veidrodžių reikės nuvalyti, sumaišykite actą ir vandenį santykiu 1:1 ir supilkite į purškiamą butelį.


Tuomet reikėtų pasirinkti ir kuo valysite stiklą. Efektyviausia ant sudrėkinto veidrodžio paviršiaus naudoti mikropluošto audinį. Popieriniai rankšluosčiai šiai užduočiai taip pat tinka, tačiau dažnai nuvalius lieka mažų popieriaus gabalėlių. Deja, jie, nors ir maži, tačiau matomi, todėl juos reikės iš naujo nuvalyti. Be to, dažnai valydami veidrodį, ilgainiui sunaudosite daugiau popieriaus, kai tuo tarpu audinį galima naudoti ilgai ir, svarbiausia, ekologiškai. Mikropluošto audinys taip pat atlaidesnis valymui, kadangi mažiau tikimybės, kad ant paviršiaus liks paties valymo pėdsakų.

Kai kur galite perskaityti, kad veidrodžius galima valyti ir su laikraščiu – atminkite, kad šis klasikinis patarimas naudojamas jau seniai, o per tą laiką atsirado ne tik patogių būdų, kuo jį pakeisti, tačiau keitėsi ir patys laikraščiai – ir kalbame ne apie jų turinį. Naudojant kai kurių tipų laikraštinį popierių aprašytojo efektyvumo galite ir nepasiekti, vis dėlto, kad toks metodas veidrodžiams nekenkia.


Pagaliau – valymas. Geriausia būtų bet kokį valiklį purkšti ne tiesiai ant veidrodžio, tačiau ant mikropluošto šluostės. Taip lengviau užtikrinsite, kad veidrodžio paviršius nebus per daug šlapias, dėl ko jums reikės daugiau pastangų trinant. Vis dėlto, taip šluostę reikės reguliariai sušlapinti. Skystis bet kokiu atveju patenka ant paviršiaus, todėl jei jūsų veidrodžiai dideli arba jų daug, o norite nuvalyti greitai, galite purkšti ir tiesiai ant veidrodžio. 


Valymo būdas I – ratu. Pasirinkite vietą, kur norite pradėti (natūralu, kad geriausia pradėti nuo vieno iš viršutinių kampų) ir papurškę valiklio ant šluostės pamažu valykite paviršių, šluostę švelniai sukdami ratu.


Valymo būdas II – iš viršaus iš apačią. Pradėkite nuo kairiojo kampo ir horizontaliai keliaukite iki dešiniojo. Pasiekę kitą veidrodžio kraštą, vėl grįžkite į kairę, tik grįždami braukite šiek tiek įstrižiau, kol vėl atsidursite kairiajame krašte, tačiau viena „eile“ žemiau. Padarėte nedidelį zigzagą. Tęskite iki pat apatinės veidrodžio kraštinės. Šis būdas naudingesnis dideliems veidrodžiams, be to, greičiau bus užpurškiant valiklio tiesiai ant veidrodžio.


Jeigu turite kelis veidrodžius vieną šalia kito, atsispirkite pagundai valyti visą plotą iškart, braukiant per jų sujungimus. Veidrodžius valykite po vieną – taip išvengsite rizikos, kad skystis pateks į tarpą tarp veidrodžių. Vienas kitas kartas žalos nepadarys, tačiau tarpe besikaupiantys skysčiai ilgainiui gali pradėti gadinti veidrodį. 


Baigę valyti atsistokite iš šono, kad matytumėte veidrodžio paviršių. Taip darome ne norėdami pasigrožėti darbu, o įvertindami, ar po valymo neliko nešvarumų ar matomų valymo „brūkšnių“. Greičiausiai jų bus likę, tačiau užteks pavalyti tik juos, o ne visą plotą. Darbas baigtas! 


Patarimas, kad veidrodis nerasotų. Jei valote vonios veidrodį, jums net nereikės toli eiti –pasinaudokite skutimosi putomis. Užpurkškite jų ant popierinio rankšluosčio ir padenkite veidrodžio paviršių plonu jų sluoksniu. Palikite kelioms minutėms, tuomet kruopščiai nuvalykite. Veidrodis ne tik tapo švaresnis, tačiau ir apsaugojote jį nuo rasojimo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis