Valykime teisingai: laminuota grindų danga

Priežastis, kodėl jūsų grindys nebeblizga, pakeitė spalvą ar ėmė pūstis, gali būti ne prasta jų kokybė, meistro darbo brokas, o jūsų aplaidumas. Skirtinga grindų danga reikalauja atitinkamos priežiūros. Štai keli patarimai, kaip teisingai valyti laminuotą grindų dangą.

Anot ekspertų, laminuota grindų danga nėra reikli ir ją gana paprasta prižiūrėti. Visgi ir čia esama taisyklių: tokias grindis reikia valyti ne šlapia ir ne visiškai sausa, o šiek tiek sudrėkinta pašluoste, nes nuo vandens gali pradėti juoduoti lentelių sujungimo siūlės. Kai tik grindų danga išklojama, jas paprastai rekomenduojama impregnuoti specialiomis impregnavimo priemonėmis, kurios įsiskverbia į tarpus tarp lentelių ir apsaugo grindis nuo drėgmės patekimo, deja, ne visiškai.

Jei esama dėmių, jas valykite minkšta pašluoste ar kempinėle, suvilgyta muiluotame vandenyje. Savo produkcijai prižiūrėti skirtingi gamintojai rekomenduoja specialias priemones, pasidomėkite, kokios jos. Esama ir universalių valiklių, kurie išvalo dėmes ir atgaivina laminato spalvą, neleidžia jai išblukti. Pirkdami tokias priemones, atidžiai skaitykite etiketes, ar jomis galima valyti laminuotą grindų dangą.

Nors gamintoji tikrina laminato atsparumą, jis gali susibraižyti tose vietose, kur statomi masyvūs baldai ar tokie, kuriuos judiname, pvz. kėdės metalinėmis plonomis kojelėmis, kurių negalima paklijuoti veltiniu dėl nedidelio ploto (bestumdant kėdę veltinis atkimba). Tokiose vietose rekomenduojama patiesti kilimą, o virtuvės zonoje geriausia rinktis grindų plyteles.

Jei sumanėte perstumdyti baldus ir grindyse matomoje vietoje liko įbrėžimų, juos galima užglaistyti specialiai šiai dangai skirtu glaistu arba tiesiog pakeisti lentelę - laminato lentelės įsistumiamos viena į kitą ir dažniausiai jas pakeisti nėra sudėtinga. Tad patarimas vienas - jei išsirinkote laminuotą grindų dangą, lentelių įsigykite šiek tiek daugiau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis