Svarbiausia fengšui taisyklė, kurios turi būti laikomasi kiekvienuose namuose

Fengšui, senovės kinų interjero ir eksterjero projektavimo būdas, apipintas įvairiais mitais ir padavimais. Ne vienam iš mūsų šis projektavimo būdas yra patrauklus savo egzotika ir mistika. Sakykime, Jūs paskaitėte ar girdėjote ką nors apie kiniečių namų vidaus ir lauko erdvės projektavimo sistemą fengšui ir mąstote - nuo ko gi pradėti. Koks gi būtų pirmasis fengšui principas, kuris padėtų namų erdves paverstu vieniu?

Paprastai atsakymas būtų – pripildykite savo namus gyvais kambariniais augalais. Tai yra paprasčiausias ir lengviausias dalykas, ką galima ir reikėtų padaryti. Vašingtono valstijos universiteto mokslininkai, 90-aisiais, tirdami gyvų augalų poveikį darbui biure, atliko keletą tyrimų. Jie padarė išvadą, kad gyvi augalai padeda sumažinti streso lygį ir padidina produktyvumą. Tiesa, fengšui specialistai tai žinojo jau tūkstantmečiais.

Tačiau atsižvelgiant į mūsų šiuolaikinio gyvenimo būdą – noriu daugiau, nors ir neturiu kur padėti, visgi pirmas fengšui principas būtų – namai turi būti švarūs, tvarkingi ir neužversti daiktais. Tai neturėtų būti problema ir būti savaime suprantamu dalyku – tvarka namuose. Deja, tai gali tapti rimtu iššūkiu kai kuriuose namuose. Tačiau, iki tol, kol būste nebus įgyvendintas šis principas, nėra ką ir kalbėti apie tai, kas yra geras fengšui ar kaip man pritaikyti šios mokyklos principus savo namuose.

Jūs net neįsivaizduojate, kiek chaotiškos ir užsistovėjusios energijos gali būti išlaisvinta susitvarkius namus. Yra tam tikri fengšui principai, kaip susitvarkyti namus, bet pradžiai užteks tik susitvarkyti taip, kaip Jūs mokate.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis