Specialistas pataria, kaip nesuklysti renkantis skalbimo mašiną

Apsisprendus įsigyti naują skalbimo mašiną reikėtų apsibrėžti, kokie jūsų poreikiai. Sekantys žingsniai – kokios specialios programos reikalingos, kiek vietos galite skirti. Kaip nesuklysti darant šiuos sprendimus, pataria buitinių prietaisų įmonės „Indesit“ produkto atstovas Simonas Macevičius.

Svarbiausi klausimai prieš apsisprendžiant

Tam, kad nusprendus įsigyti skalbimo mašiną nenusiviltumėte, svarbu žinoti savo poreikius. Dėl to, kad galėtumėte ne tik klausyti konsultantų patarimų, bet ir užduoti klausimus, kurie nuvestų link geriausio sprendimo.

Techniniai skalbimo mašinos parametrai. Prieš perkant skalbimo mašiną reikia apgalvoti, kokios spalvos mašina bus tinkamiausia namų interjerui. Žinoma, svarbus ir dydis bei kokį skalbinių kiekį norėsite sutalpinti. Nuo to priklauso, kokias apsukas naudosite gręžimo cikle, o galbūt jums reikalinga mašina su džiovykle. Į šiuos klausimus turite atsakyti pirmiausiai patys sau. Taip pat svarbu prisiminti dėl ko nemėgote, ar kodėl sena skalbimo mašina greitai sugedo – taip pavyks susikurti svajonių skalbimo mašinos modelį.

„Indesit“ siūlo įvairius modelius pradedant 4 kilogramų, baigiant 11 kg įkrova, taip pat skirtingų išmatavimų skalbimo mašinas nuo 33 cm iki 66 cm į gyli (plotis – 60 cm) bei galimybę turėti skalbimo mašiną kartu su džiovykle. Skalbimo mašinas galima priderinti prie skirtingų interjerų, nes galima rinktis iš sidabrinių, baltų ir juodų.

Skalbimo programos. Sprendžiant, kokios skalbimo programos yra būtinos, reikia atsakyti į klausimą – kokius drabužius dažniausiai nešioju (medžiagos, spalvos, kokybė)? Tai yra svarbu, nes atsižvelgiant į tai parduotuvės konsultantai gali pasiūlyti tinkamiausią modelį. Pavyzdžiui, naudojantis „Indesit“ INNEX modeliu išskalbti sintetiką ir medvilnę galima vieno mygtuko paspaudimu, tereikia sudėti pasirinktus skalbinius ir mašina automatiškai, pagal užprogramuotą programą, juos išskalbs.

„Indesit“ gamina skalbimo mašinas, kurios turi tokias programas kaip: sportinė apranga, sportiniai batai, drabužiai turintys specialias medžiagas (pavyzdžiui, pralaidūs vandeniui), greito skalbimo, drabužių atnaujinimo, džinsų, delikatų skalbimą, vilnos, sintetikos ir kt.

Naudojimosi patogumas ir ekonomija. Kiekvieno iš mūsų tikslas yra, kad mašina sunaudotų kuo mažiau elektros, vandens, turėtų galingą variklį, kuris dirbtų kuo tyliau.

Tam, kad jums iš tikrųjų būtų patogu naudotis skalbimo mašina, svarbu neprašauti renkantis jos talpą. Jei gyvenate vienas – reikės mažesnės, jei su šeima – didesnės įkrovos talpos skalbyklės, kurioje gali tilpti net virš 10 kg skalbinių.

Norint teisingai suprasti konsultantų perteikiamą informaciją, naudinga žinoti, jog siekiantiems taupyti ir vertinantiems ekologišką gyvenimo būdą, geriau rinktis aukščiausios energetinės klasės – A+, A++, A+++ skalbykles, iš kurių aukščiausia yra A+++ klasė.

Kitas svarbus aspektas – gręžimo apsukų greitis. Anksčiau buvo bijoma, kad gręžiant bus sugadintas audinys, tačiau šiuolaikinės skalbyklės automatiškai parenka tinkamiausią programą. Skalbyklėse dažniausiai būna apie 1-6 tūkst. apsukų per minutę.

Kaip išsirinkti tinkamą skalbyklės dydį?

Matuojant vietą skalbimo mašinai reikėtų pridėti maždaug po 1-1,5cm iš šonų, taip pat nepamiršti, jog mašinos galinėje dalyje turite palikti vietos vandens nubėgimo ir padavimo pajungimui. Be to, nepamirškite išmatuoti durų pločio tam, kad galėtumėte įnešti skalbimo mašiną į norimą patalpą.

Dar keletas svarbių faktų

* Specialios programos reikalingos tam, kad negadintų jūsų skalbinių. Jos ypač pravers žmonėms, kurie teikia pirmenybę kokybiškiems drabužiams. Pavyzdžiui, naudojant programą skirtą džinsams, žinome, jog jie nepraras pradinės spalvos, tačiau skalbimo efektyvumas priklauso ir nuo drabužio kokybės.

* Pagal Europos Sąjungos direktyvas skalbimo mašinoms suteikiama 2 metų garantija, tačiau yra papildoma garantija skalbimo mašinų Hotpoint Aqualtis motorams – iki 10 metų.

* Tam, kad jūsų skalbimo mašina tarnautų kuo ilgiau, svarbu ją nuolat prižiūrėti. Dažniausiai žmonės vengia atidžiai skaityti instrukcijas. Viena iš pagrindinių klaidų padaroma tuomet, kai pajungiant mašiną, pamirštama išsukti transportavimo varžtus – dėl to skalbiant yra jaučiama didžiulė vibracija, o kartais tai gali tapti ir gedimo priežastimi. Tiesa, kai kurie, vieną iš didžiausių mašinos priežiūros klaidų, įvardija netinkamą programų pasirinkimą. Tačiau naujos skalbyklės suprogramuotos taip, jog pasirinkus neteisingai, ji tiesiog neįsijungs.

Skalbimo mašina INNEX:

Tai modernaus dizaino ir praktiško veikimo skalbimo mašina. Vienu mygtuku bus pašalinti nešvarumai iš dažniausiai naudojamų audinių, dėl to, kad vienu paspaudimu galima skalbimo mašiną įjungti, parinkti programą ir pradėti skalbimo ciklą. Nešvarumai iš medvilninių ir sintetinių audinių bus pašalinti per 50 minučių. O 48,5 cm diametro durelės ir ergominė rankena palengvins skalbinių išėmimą ir įdėjimą.

Užsakymo nr.: PT_64628655

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis