Skalbimo patarimai: kaip skalbti, kad drabužiai neprarastų spalvos

Pasirodo, norint, kad Jūsų drabužiai neprarastų savo spalvos, tereikia žinoti keletą gudrybių. Jas skaitykite šiame straipsnyje.

Išverskite drabužius į kitą pusę

Kai kurie nusidėvėjimo požymiai gali būti sumažinti, jei išversite rūbus į kitą pusę prieš įdedant skalbti ir džiovinant. Tai padės sumažinti ir gerosios drabužių pusės dilimo tikimybę, kuri taip pat veikia audinius.

Svarbu nepamiršti išversti skalbinių džiovinant saulėkaitoje, kadangi skalbiniai išdžiūsta vienodai greitai, tačiau saulė po truputį blukina spalvas, todėl geriausia, jei atsuksite dažnai nematomą drabužių pusę.

Neprikimškite pilnos skalbyklės

Kad ir kaip tai viliotų ir atrodytų ekonomiška laiko ir sąnaudų atžvilgiu, palikite laisvos erdvės. Vienas į kitą sugrūsti skalbiniai verčia skalbyklę dirbti intensyviau ir tai nėra naudinga skalbiniams. Be to, ne visi drabužiai gali gauti tinkamą vandens ar miltelių kiekį. Lygiai tie principai galioja ir džiovyklėms – drabužiai turi judėti laisvai.

Skalbkite šaltame vandenyje. Spalvotus drabužius ir audinius geriausia skalbti šaltame vandenyje, kadangi taip spalvos labiau apsaugomos nuo nusidėvėjimo. Tiesa, reikėtų kiek atidžiau pasirinkti skalbimo priemones, kadangi ne visos, tokiomis sąlygomis, veikia vienodai efektyviai.

Drabužių spalvų intensyvinimas, naudojant netradicines priemones:

Jeigu jūsų drabužis yra linkęs pilkėti, o baltos kojinės vis tiek atrodo nešvariai nepriklausomai nuo to, kiek kartų jas skalbėte, galite pasinaudoti šiais patarimais, padėsiančiais skalbinius išbalinti:

1. Kepimo soda. Pamerkite juos į dubenį, kuriame prieš tai ištirpinote 1 puodelį sodos ir 4 litruose vandens;
2. Aspirinas. Reikiamame kiekyje karšto vandens ištirpinkite 5 tabletes ir pamerkite drabužius;
3. Actas. Įpilkite vieną puodelį paprasto acto, kai drabužius skalaujate.

Kaip tamsinti skalbinius, naudojant netradicines priemones:

Jeigu Jūsų tamsūs rūbai per greitai išblunka, ar tiesiog norite jiems suteikti sodresnę spalvą, galite naudotis šiais itin paprastais patarimais:

1. Kava ar arbata. Įpilkite 2 puodelius kavos ar arbatos į skalbimo mašiną drabužių skalavimo metu.
2. Druska. Skalbiant tamsių spalvų drabužius, tokius kaip tamsiai mėlyna ar violetinė, į skalbimo mašiną įpilkite 1 puodelį druskos drabužių skalavimo metu.
3. Actas ir druska. Jeigu norite apsaugoti džinsus nuo greito išblukimo, mirkykite juos druskingame vandenyje, ar acto ir vandens mišinyje (sumaišytu proporcijomis 1:1) prieš pirmąjį skalbimą. Išverskite džinsus prieš dėdami juos į skalbimo mašiną ir skalbkite žemoje temperatūroje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis