Produktai, kuriuos visada reikia laikyti šaldytuve

Jei kurį iš šių produktų laikote spintelėje, pats laikas perkelti jį į šaldytuvą.

Greičiausiai laikote šaldytuve tuos produktus, kuriems ten ne vieta, o spintelėje laikote tai, kas turėtų būti šaldytuve.

Pamirškite, ką sakė mama ir štai šiuos produktus visada laikykite šaldytuve:

Garstyčios ir krienai
Garstyčiose nėra ingredientų, kurie galėtų sugesti, tačiau, kaip pataria prancūzai, garstyčios ir krienai praranda skonį, jei yra laikome ne šaldytuve.

Avokadai
Šaldytuve avokadai neges. Galite palaikyti ne šaltai, kol sunoks, o tada įdėti į šaldytuvą, kad nepernoktų.

Kečupas
Šiaip nėra būtina laikyti kečupą šaldytuve, tačiau jei valgote jo nedaug, laikote ilgai, geriau laikyti šaldytuve, kad neįsiveistų bakterijų. Organišką kečupą, be konservantų visada laikykite šaldytuve.

Prinokę bananai
Neprinokusių bananų nedėkite į šaldytuvą, nes tada jie nenoks ir net išėmus iš šaldytuvo gali nebeprinokti. Bet sunokę bananai šaldytuve ilgiau nesuges. Žievė paruduos, bet viduje jie dar bus geri.

Atidarytas vyno butelis
Atidarytą raudono vyno butelį atkimštą laikykite šaldytuve, taip sulėtės oksidacija, vynas ne taip greitai virs actu. Šaldytuve vynas išliks šviežias apie penkias dienas. Prieš gerdami kiek palaikykite kambario temperatūroje, kad sušiltų.

Riešutų miltai ir nevalytų kviečių miltai
Atidarius tokių miltų pakelį jį patartina laikyti šaldytuve, kad neįsiveistų kenkėjų.

Citrinos, apelsinai ir žaliosios citrinos
Tai nėra būtina, tačiau citrinos, apelsinai ir žaliosios citrinos kur kas ilgiau išbus laikomi šaldytuve.

Sviestas
Kai kas laiko sviestą ne šaltai, kad būtų lengviau užtepti. Kambario temperatūroje sviestą galima laikyti savaitę ar dvi, tad geriau atpjauti po nedidelį gabalėlį ir laikyti ne šaltai, o likusį sviestą laikyti šaldytuve.

Kai kurie aliejai
Kai kurių rūšių aliejų geriau laikyti šaldytuve. Pavyzdžiui, alyvuogių aliejus ilgiau išbus 10 – 21 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Šaldiklyje išbūtų dar ilgiau, tik ten jis pasidarys drumstas, kol neišimsite iš šaldiklio ir neatšildysite.

Organinis riešutų sviestas
Natūralus žemės riešutų (ir kitų riešutų) sviestas turi būti laikomas šaldytuve. Kambario temperatūroje atsiskirs aliejus, sviestas greičiau suges. Tiesa, šaldytuve laikomas riešutų sviestas sukietės, tad bus sunkiau užtepti. Galite išimti iš šaldytuvo valandą prieš valgymą.

Riešutai ir riešutų aliejai
Riešutus kambario temperatūroje galima laikyti apie keturis mėnesius, o šaldytuve – maždaug metus (šaldiklyje dar ilgiau).

Klevų sirupas
Geros kokybės klevų sirupas, kuriame nėra konservantų, tikrai suges, tad geriau laikyti jį šaldytuve.

Vynuogės
Kad vynuogės ilgiau išbūtų, jas reikia laikyti šaldytuve.

Alijošiaus gėrimas
Jį reikia laikyti šaldytuve, kad išliktų šviežias, ypač vasarą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis