Problema ir jos sprendimas: kodėl skalbiniai dvokia

Skalbyklė yra prietaisas, kuris gerokai palengvina mūsų kasdienybę, tačiau dauguma žmonių pamiršta, kad skalbyklę kaip ir skalbinius reikia prižiūrėti. Jei drabužiai po skalbimo dvokia, greičiausiai priežastis yra netinkama prietaiso priežiūra.

Dažniausiai skalbiamne žemose temperatūrose (30-40 laipsnių), todėl skalbimo priemonės ir minkštikliai ne visiškai išskalaujami, kaupiasi nuosėdos, todėl ir atsiranda nemalonus kvapas. Taip pat nemalonus kvapas gali atsirasti ir tada, jei yra problemų su kanalizacija – vamzdžiuose pilna nešvarumų ir vanduo iš skalbyklės sunkiai pasišalina. Skalbyklių ekspertai paaiškino, kaip teisingai rūpintis savo prietaisais, kad jie ilgai ir tinkamai tarnautų.

Per daug skalbimo priemonės

Jei skalbiniai po skalbimo skleidžia nemalonų kvapą, visų pirma reikėtų atkreipti dėmesį į skalbimo įpročius – kokias skalbimo priemones jūs naudojate ir kokį jų kiekį. Kokį kiekį skalbinių įkraunate?

Pasirodo, daug kas priklauso nuo to, ar naudojate konkrečiam prietaisui tinkamą skalbimo priemonę, taip pat nuo to, ar jos kiekis atitinka skalbinių kiekį. Jei skalbimo priemonės per daug, susidaro muilo putos, kurios nusėda ant prietaiso detalių ir po kurio laiko ima skleisti nemalonų kvapą, sako ekspertai. Taip pat jie pataria rinktis miltelių pavidalo skalbimo priemonę, nes nuo jos susidaro mažiau putų, todėl lieka mažiau nuosėdų.

Neskiriamas dėmesys prietaiso priežiūrai

Kelis kartus per metus patariama išplauti ir pačią skalbyklę: į skalbimo priemonės skyrių įberkite geriamosios sodos arba specialiai skalbyklių valymui skirtos priemonės ir įjunkite tuščią prietaisą, nustatę 90 laipsnių temperatūrą. Tai padės pašalinti nešvarumus, kalkių nuosėdas nuo šildymo elemento, ir skalbyklė veiks daug geriau, nei prieš tai. Ištraukite skalbimo priemonėms skirtą stalčių ir tarp skalbimų laikykite jį kiek pravertą, kad jame cirkuliuotų oras. Nepamirškite išvalyti ir skalbyklės filtrą – kiekvieno skalbimo metu jis filtruoja visus nešvarumus, o kai kurie prietaisai surenka įvairias detales, pavyzdžiui, sagas ir monetas. Iškart pasibaigus skalbimo ciklui sausu rankšluosčiu nuvalykite guminius durelių apvadus – tai ypač probleminė prietaiso vieta, nes ji kaskart po skalbimo lieka drėgna.

Drėgmė ir suplėkęs oras skalbyklės būgne

Drėgmė ir užsistovėjęs oras yra puiki terpė įvairioms bakterijoms, kurios skleidžia nemalonų kvapą – būtent todėl kaskart po skalbimo būtina pasirūpinti ir tuo, kad skalbyklės būgnas būtų sausas. Išimkite skalbinius iškart pasibaigus skalbimo ciklui ir palikite prietaiso dureles atidarytas, kad išgaruotų drėgmė. Būgną išvalykite servetėle ir, jei patalpoje, kurioje yra skalbyklė, yra ventiliatorius, jį įjunkite – jis pagerins oro cirkuliaciją patalpoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis