Praktiški būdai, kaip buityje panaudoti žiogelius

Yra daugybė priežasčių, kodėl neverta išmėtyti mažyčių daiktelių, kuriuos vadiname žiogeliais. Juos galima panaudoti kur kas plačiau nei jums gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio.

1. Užsisekite savo suknelės užtrauktuką
Kai negalite iki galo užsegti nugaroje esančio suknelės užtrauktuko, išbandykite štai šį triuką: prie užtrauktuko prisekite žiogelį ir prie jo pririškite tarpdančių valymo siūlą. Užtrauktuką užsegti pavyks labai lengvai.

2. Pašalinkite česnako likučius iš spaustuko
Kai sutraiškote česnaką, spaustuko skylutės užsikemša šios daržovės likučiais, kuriuos pašalinti padės tas pats žiogelis.

3. Papildoma apsauga jūsų rankinei
Jeigu einate į renginį, kur bus labai daug žmonių, žiogeliu rankinės užtrauktuką prisekite prie jos diržo ar vidinio audinio. Šis paprastas triukas apsunkins darbą nepageidaujamoms rankoms, paslapčia bandančioms prasibrauti į jūsų rankinę.

4. Numalšinkite statinį krūvį
Prisekite žiogelį prie savo kelnių vidinės siūlės – metalas numalšins įkyrų statinį krūvį.

5. Padėkite kojinei išsaugoti savo antrąją pusę
Prieš išmesdami kojines į skalbinių dėžę, susekite kiekvieną jų porą žiogeliu. Taip jos nepames viena kitos nei skalbimo mašinoje, nei džiovyklėje, o dėliojant švarius drabužius į vietas nereiks jų rūšiuoti.

6. Be vargo pervilkite baldų apmušalus
Nudėvėtą lovos galvūgalį įmanoma pervilkti kur kas paprasčiau, nei jums atrodo – galite panaudoti medžiaginę dušo užuolaidą, kurią prie rėmo labai paprastai prisegsite žiogeliais. Kadangi žiogelių nesimatys, niekas nežinos, kad šis jūsų „projektas“ iki galo neužbaigtas.

7. Laikykite keletą žiogelių pirmosios pagalbos rinkinyje
Žiogeliai gali padėti sutvirtinti tvarstį ar ištraukti rakštį (tik prieš tai juos būtina sterilizuoti), tad keletą pasiimkite su savimi eidami į žygį ar kokią kitą išvyką.

8. Pritvirtinkite fotelio ar sofos užtiesalus
Kad nereiktų užtiesalų nuolat kelti nuo grindų, nematomoje sofos ar fotelio vietoje juos pritvirtinkite žiogeliais.

9. Pasigaminkite pakabinimą dekoratyvinei lėkštei
Tuščią namų sieną puikiai papuoš gražių dekoratyvinių lėkščių ekspozicija, tačiau specialiai tam skirtos priemonės nemažai kainuoja. Pasirodo, tą patį galima padaryti kur kas pigiau – tam pakaks žiogelio ir labai stiprios fiksacijos klijų.

10. Susekite nakčiai užuolaidas
Jeigu pro užuolaidų tarpą prasiskverbianti šviesa naktimis jus varo iš proto, jums ir vėl pasitarnaus žiogeliai – susekite jais tarpą tarp užuolaidų ir pagaliau galėsite ramiai miegoti.

11. Iš naujo įverkite raištelius
Kai jūsų megztinį su gobtuvu puošiantis raištelis pasimeta kažkur drabužio gilumoje, ištraukite raištelį, įsekite į jį žiogelį ir raištelį labai paprastai įversite ten, kur jis turi būti.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis