Perkame kilimą: ką reikėtų žinoti

Rinkdamiesi kilimus ar kiliminę dangą, pirmiausia atsižvelkite į tai, kurioje namų dalyje jį naudosite. Jei kilimas skirtas miegamajam, jis dėvėsis mažiau, nei, pavyzdžiui, svetainėje.

Atsižvelkite ir į atsparumą dėmėms. Ypač tai aktualu renkantis kilimus valgomajam ar žaidimų zonai, kadangi ten didesnė maisto ir gėrimų dėmių tikimybė.

Pasiteiraukite apie kilimo klasę. Vidaus naudojimui skirti kilimai paprastai klasifikuojami skalėje nuo 1 iki 5, kai 5 - aukščiausia klasė. 5 klasės kilimai labiausiai tinka vietoms, kur didžiausias žmonių judėjimas. 4 klasės kilimai puikiai tinka dažniausiai naudojamiems kambariams jūsų namuose.

Kaip kad pastatui reikia tvirtų pamatų, taip ir kilimui reikia pamušalo papildomam tvirtumui. Geriausi pamušalai pagaminti iš gumos, gali būti ir iš putplasčio, kurie paslepia grindų nelygumus, papildomai padeda kontroliuoti temperatūrą jūsų namuose ir netgi sugeria garsus.

Jei nesate alergiški, apsvarstykite galimybę įsigyti vilnos kilimą. Tai pačios geriausios kokybės gaminys. Jie labai brangūs, tačiau itin patvarūs ir ilgaamžiai.

Dėl savo patvarumo geras pasirinkimas ir sintetinio pluošto, pavyzdžiui, nailono, kilimas, kuris atsparus dėmėms, taip pat poliesterio - tokius kilimus lengva valyti, be to, iš poliesterio pluošto pagamintas kilimas gali atrodyti kaip pagamintas iš vilnos, tačiau bus ne toks brangus.

Ir galiausiai, nepamirškite apsvarstyti geriausios spalvos. Šviesūs kilimai didina erdvę, tačiau ant jų geriau matosi dėmės. Tamsūs kilimai sugeria šviesą ir suteikia kambariui jaukumo.

Štai kelios interjero idėjos:

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis