Patarimai, leisiantys būti ramesniems dėl savo medinių grindų

Vanduo yra puikus skystis, jeigu jį randate laiku ir vietoje. Stiklinėje – puiku, vandentiekio vamzdžiuose – gerai, centimetro sluoksniu tyvuliuojantis virš jūsų medinių grindų – tragedija. Be abejo, vietose, kur galimas vandens nutekėjimas geriausia dėti vandeniui atsparias, tarkime, plytelių ar PVC dangas. Vis dėlto, niekada nesame apsaugoti nuo užliejimo - namuose gali trūkti vamzdis, iš viršaus užlieti kaimynai, bei, neatmeskime tos tikimybės, namus užlies dėl gamtinių reiškinių susidaręs potvynis.

Visko niekada nenumatysite, tačiau jeigu norite būti ramesni dėl savo medinių grindų, galite atlikti prevencinius veiksmus. Pateikiame jums patarimus, kaip apsaugoti medinę grindų dangą nuo vandens užliejimo. Stipresnio užliejimo atveju, tai padidins galimybę jūsų medinėms grindims išgyventi šį išbandymą.

Medienos paruošimas. Išvalykite visą patalpą, pašalinkite bet kokį ant paviršiaus esantį purvą ir kitus nešvarumus. Galite naudoti įvairias chemines valymo priemones, kurios padės tai atlikti žymiai kokybiškiau. Palikite dangą 24 valandoms - ji turi apdžiūti, nusistovėti. Kuomet medis bus visiškai sausas, pradėkite šlifavimo procesą. Šlifuokite palaipsniui, pasirinkdami atitinkamo grublėtumo šlifavimo popierių.

Medienos lakavimas. Prieš save turite gražią, lygią grindų dangą. Kitas žingsnis – lakavimas. Prieš lakuojant turite įsitikinti, kad grindų danga yra švari, ant jos nėra dulkių. Tik tada galite pradėti lakavimo procesą. Galite tiesiog padaryti išsiurbti medžio dangą dulkių siurbliu.

Padengimas poliuretanu. Poliuretanas gali būti dviejų tipų – aliejinis bei vandeninis. Saugantis nuo vandens padarytos žalos, tiesiog privalu rinktis pirmąjį – aliejinį poliuretaną. Padengdami medieną poliuretanu tepkite ilgomis tiesiomis linijomis – taip bus ne tik patogu, tačiau ir efektyvu. Padengę grindis, palikite jas 24 valandoms, kad išdžiūtų.

Šios priemonės apsaugos medinę dangą nuo potencialios vandens žalos.

Pasirūpinkite plyšiais. Galiausiai, jei norite ne tiek apsaugoti medieną, kiek sumažinti vandens nutekėjimo riziką, privalote pasirūpinti visais esamais plyšiais. Iš kriauklės išeina pakankamai nemažai vamzdžių, bei greičiausiai bent keletas iš jų eina pro kambarį, sienas. Kad išvengtumėte vamzdžių trūkimo ar kitų priežasčių, kurios lemtų vandens išsiliejimą iš vamzdžių, privalote užtaisyti sienose ar kitose kambario vietose. Tai geriausia padaryti su specialiomis putomis bei izoliacija – su šiomis medžiagomis užkimštos pralaidžios skylės garantuos, jog vamzdžiuose esantis vanduo kambario nepasieks.

Jei vis dėlto užliejo. Sutariama, kad užliejimo atveju jūsų grindis gali išgelbėti greitis. Kuo greičiau pašalinsite drėgmę nuo grindų, tuo didesnė tikimybė, kad jų nereikės keisti. Tad aptikus vandens sluoksnį ant savo medinių grindų, nereikėtų stovėti iš nevilties nuleidus rankų, o tiesiog imtis darbo, kad ir kaip baisiai beatrodytų situacija. Jei vanduo nešvarus, jį šalinant, paviršių būtina gerai nuvalyti nuo purvo. Rekomeduojama grindis dezinfekuoti valikliais, kad vėliau, grindims džiūnant, neįsiveistų pelėsis. Galite pagreitinti džiuvimo procesą naudodami įvairius šilumos šaltinius, tiesa, tai netaikoma kietmedžio grindims, kadangi gali sukelti tik dar daugiau problemų.

Kai viską išvalysite, bus galima įvertinti ir pirminę medinių grindų būklę. Nuspręsti, ar jas pasilikti ar keisti, geriausia yra grindims bedžiūstant ar visiškai išdžiūvus. Tiesa, medinių grindų džiuvimo procesas gali užtrukti ilgai ir būti skaičiuojamas savaitėmis.



Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 100 Lt vertės prancūziškos kosmetikos gamintojos "L'Occitane" dovanų čekį.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis