Patarimai, kurie padės išsirinkti ilgai tarnausiantį šaldytuvą

Šaldytuvas visuomet buvo ir bus vienas iš svarbiausių buities prietaisų, be kurio neįmanoma išsiversti virtuvėje. Dėl to svarbu jį renkantis nepadaryti esminių klaidų.

1. Apsispręskite dėl energijos taupymo klasės. Geriausia, jei tai bus klasė „A“ arba „A+“. Net jei pirkdami šaldytuvą paklosite daugiau pinigų, jie vėliau atsipirks mažesnio elektros suvartojimo sąskaita. Lipdukus su šaldytuvo energijos sąnaudų klase rasite ant prietaiso durelių.

2. Jeigu norite dviejų kamerų šaldytuvo, energijos atžvilgiu ekonomiškiau rinktis tą, kuriame šaldymo kamera įrengta apačioje. Tai suprantama, nes kompresorius – šaldytuvo širdis – visuomet būna apačioje, todėl norint pasiekti neigiamą šaldymo kameros temperatūrą, jam nereikia šaldymo medžiagos varinėti į viršų.

Net jei ant šaldytuvo, kuriame šaldymo kamera yra viršuje, pažymėta klasė „A+“, egzistuoja tokios sąvokos kaip rodiklio „viršutinė riba“ ir „apatinė riba“.

3. Akių lygyje ant šaldytuvo galite išvysti lipdukus su ženklais „Ag+“ ar „Microbes Stop“. Jie neturėtų nulemti jūsų sprendimo pirkti būtent šį šaldytuvą – į tokias gamintojų gudrybes nekreipkite dėmesio. Antibakteriniai priedai su sidabru turi savybę pasklisti ant šaldytuvo paviršiaus, tačiau maždaug per vienerius metus jie nusiplaus. Kitaip tariant, tai, už ką sumokėsite, jums teiks naudą tik vienerius metus.

Nors šie priedai į šaldytuvus dedami labai mažais kiekiais, kainuoja jie nemažai. Be to, etiketės dar nereiškia, kad šaldytuve tikrai yra šių medžiagų.

4. Patikrinkite šaldytuvo dažų kokybę, ypač viršutiniuose kampuose, kur gamintojas nusilupusius dažus dažnai užtepa rankomis, vildamasis, kad pirkėjas taip aukštai nieko nepamatys.
Jeigu ant durelių yra įbrėžimų, pamėginkite pašalinti – jie neturi nusivalyti kartu su dažais. Taip pat venkite šaldytuvų su didžiuliais lipdukais ant durelių. Jie greitai praras gražų vaizdą, o nugremšite juos veikiausiai tik su dažais.

5. Jeigu šaldytuvo durų rankenos yra prisukamos, atkreipkite dėmesį, kad jos negirgždėtų ir kad varžteliai būtų uždengti.

6. Tuomet atidarykite šaldytuvą ir įdėmiai apžiūrėkite dureles iš vidaus. Jose neturi būti įdubimų ir nelygumų. Duobės rodytų gamybos proceso broką, atmestinai parinktas medžiagas arba nepakankamą vidaus izoliacijos sandarumą.

7. Durelių guma apačioje neturi kabėti. Kampuose gumos neturi būti įplyšusios, nes priešingu atveju labai greitai jas tektų keisti.

8. Įdėmiai apžiūrėkite ir šaldytuvo vidų. Jo plastikas taip pat turi būti lygus, be įtrūkimų ir įdubimų. Pamėginkite paspausti plastmasę pirštu – ji neturėtų akivaizdžiai įlinkti.

9. Galite išimti vieną lentynėlę ar dėklą kiaušiniams ir paieškoti užrašo, iš ko jie pagaminti. Tai turėtų būti PS, GPPS, ABS ar PP – šie ženklai reiškia, kad šaldytuvas yra kokybiškas ir atitinka europietiškus reikalavimus arba jo gamintojas turi teisę tiekti gaminius Europos rinkai.
Jei tokių ženklų nėra, gali būti, kad šaldytuvas pagamintas trečiosioms šalims arba skirtas Europos prekybos tinklams, užsiimantiems buitinės technikos perpardavimu kitoms šalims, pavyzdžiui, Afrikai.

Pagal Europos standartus reikalaujama, kad ant kiekvieno gaminio iš plastmasės būtų nurodyta, iš ko jis pagamintas. To reikia tam, kad vėliau nebūtų problemų jį utilizuojant.

10. Galiausiai atėjo eilė kompresoriui. Dažniausiai pardavėjai negali atsakyti į klausimą, kur jis pagamintas. Koks bebūtų šaldytuvo prekinis ženklas, jo kompresorius neturėtų būti pagamintas Kinijoje.

11. Šaldytuvo užpakalyje būna kondensatorius. Geriausia, jeigu jis bus atviras - gedimo atveju jį bus lengviau pakeisti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis