Patarimai, kaip valyti pjaustymo lentą

Plastikines ir medines pjaustymo lentas reikia reguliariai valyti ir dezinfekuoti. Skaitytojų dėmesiui – keli patarimai, kaip jas valyti.

Actas dezinfekuoja

Vanduo ir indų plovimo skystis laikui bėgant gali pakenkti medinių pjaustymo lentų paviršiui ir mediniams spintelių paviršiams. Mediniams paviršiams nuvalyti ir dezinfekuoti naudokite actą – po kiekvieno naudojimo nuvalykite actu suvilgyta šluoste. Acto rūgštis puikiai dezinfekuoja, naikina net tokias pavojingas bakterijas, kaip E coli, salmonelės ir stafilokokai. Jei norite pašalinti į medinę pjaustymo lentelę įsigėrusį prastą kvapą, užberkite valgomosios sodos, paskui užpurkškite acto. Tegu putoja ir šnypščia apie 5-10 minutes, o tada nuplaukite švariu šaltu vandeniu.

Vandenilio peroksidas naikina bakterijas

Vandenilio peroksidas – patikimas sąjungininkas naikinant bakterijas. Jų tikrai būna, ypač po mėsos pjaustymo. Kad ant pjaustymo lentos neliktų bakterijų, nuvalykite ją actu suvilgytu popieriniu rankšluosčiu, paskui dar kartą nuvalykite vandenilio peroksidu suvilgytu popieriniu rankšluosčiu. Pakaks įprasto 3 proc. peroksido.

Citrina pašalina prastą kvapą

Po svogūnų, česnakų, mėsos, žuvies pjaustymo kvapą pašalinsite ir dezinfekuosite lentą nutrynę ją puse citrinos. Galima nuplauti ir citrinos sultimis.

Shutterstock nuotr.

Valgomoji soda iš pagrindų išvalo

Kartais nušveiskite medinę ar plastmasinę pjaustymo lentą su mišiniu iš 1 šaukšto sodos, 1 šaukšto druskos ir vandens. Paskui nuplaukite karštu vandeniu.

Druska šviesina

Jei plaunate pjaustymo lentą su vandeniu ir indų plovimo skysčiu, paskui nutrinkite drėgnų skudurėliu ir druska. Lenta bus šviesesnė, jos spalva ryškesnė. Galite pasidaryti mišinį iš druskos ir citrinos sulčių, ir kartais nušveisti juo pjaustymo lentą.

Balikis valo

Pjaustymo staliuko nevalykite baldų valikliu. 1 šaukštelį baliklio įpilkite į 2 l vandens ir nušveiskite staliuko paviršiu šiuo skysčiu sumirkytu šepetėliu. Šveiskite švelniais sukamaisiais judesiais, kad nesuraižytumėte medžio. Paskui nuvalykite drėgnu rankšluostėliu, o tada nusausinkite sausa, švaria šluoste.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis