Netikėti krakmolo panaudojimo būdai

Bulvių krakmolas – tai produktas, gaunamas iš bulvių, birūs balti ar šiek tiek gelsvoki milteliai, kuriuos organizmas virškina kuo puikiausiai. Vis tik krakmolas dažnai įvertinamas toli gražu nepakankamai. Jį galima pavadinti nepamainomu pagalbininku, kuris geros šeimininkės namuose visada turi būti po ranka. Egzistuoja daugybė šio produkto panaudojimo būdų, tinkamų buičiai. Be to, krakmolas tinkamas dar ir daugybei negalavimų gydyti.

Atnaujinta kortų kaladė

Jei turite suvenyrinę kortų kaladę, kuri jums itin brangi, bet kortos jau tapusios pernelyg lipnios, sudėkite jas į sandarų maišelį su krakmolu ir gerokai papurtykite. Po šios nesudėtingos procedūros kruopščiai nuo kortų pašalinkite krakmolo likučius.

Seni pliušiniai žaislai

Minkštiems žaislams būtina reguliari priežiūra. Jei matote, kad laikas atnaujinti mylimą žaislinį bičiulį, dėkite jį į maišą su krakmolu, gerokai išpurtykite ir palikite nakčiai. Ryte žaislą išsiurbkite.

Mediniai baldai

Efektyvi priemonė, tinkama mediniams baldams valyti – 1:1 proporcija sumaišytas vanduo su krakmolu.

Gyvūnų priežiūra

Krakmolas pakeis įprastinį gyvūnams skirtą šampūną – tereikia įtrinti jo į augintinio kailį ir kruopščiai iššukuoti.

Įdomu:

Krakmolas tinkamas ir anginos gydymui. Vandens stiklinėje ištirpinkite 0,5 arbatinio šaukštelio krakmolo ir įmaišykite 3-5 lašus 5 proc. spiritinio jodo tirpalo. Gautą tirpalą išmaišykite ir juo skalaukite gerklę kelis kartus per dieną. Ši priemonė itin efektyviai padės kovoti su anginos sukeliamu skausmu.

Skrandžio ir žarnyno ligų simptomų mažinimui: 3 kartus per dieną 15 minučių prieš valgį suvartokite desertinį šaukštą bulvių krakmolo. Kiekvieną porciją užgerkite trečdaliu stiklinės virinto vandens.

Be visų jau išvardintų panaudojimo būdų krakmolas pasižymi cholesterolio kiekį kraujyje mažinančiu poveikiu. Kadangi krakmolo sudėtyje gausu kalio, jis padeda iš organizmo šalinti skysčių perteklių, o tai savo ruožtu itin svarbu sergant inkstų ligomis ir ne ką mažiau aktualu tiems, kurie dažnokai vartoja alkoholinių gėrimų.

Daugiau idėjų, kaip panaudoti krakmolą rasite ČIA

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis