Netikėti kolos gėrimo panaudojimo būdai buityje

Tikriausiai daug kas girdėjote, jog dantis, įmestas į pilną vonią kolos gėrimo, tiesiog išnyksta. Tačiau pasirodo, jog šis gėrimas gali būti ir naudingas.

Vazonų valymas

Naminių vazonų dugnas dažnai tampa juodas. Jeigu įpilsite šiek tiek kolos gėrimo į vazonus ir palauksite, greitai pamatysite, kad juodos dėmės dingsta.

Rūdžių naikintojas

Surūdijusius metalus įmerkite į kolos gėrimą, palaikykite per naktį ir iš ryto nušveiskite. Rūdis bus kur kas lengviau panaikinti.

Tualeto valiklis

Įpilkite vieną skardinę kolos gėrimo į valymo priemonę ir pamatysite, jog valyti sekasi kur kas geriau.

Langų valiklis

Vietoj to, kad naudotumėte chemines priemones, pabandykite su kolos gėrimu išvalyti langų purvą ir dėmes – rezultatas bus stulbinantis.

Rūbų dėmių šalinimui

Įpilkite šiek tiek šio gėrimo tiesiai ant dėmės ir pamirkykite rūbus. Aišku, iš pradžių dėmė šiek tiek nusidažys, tačiau vėliau, kuomet įmesite marškinius į skalbimo mašiną, pamatysite, kad dėmė visiškai dingo.

Veidrodėlių atšildytojas

Daugiau žiemą iš ryto nereikės vargti, jeigu norėdami atšildyti užšalusius mašinos veidrodėlius panaudosite šiek tiek kolos gėrimo. Užpilkite šio gėrimo ant veidrodėlio ir palaukite porą minučių, o tuomet ledas kur kas lengviau nusiims.

Pagerinkite savo veją

Tiesiog įpilkite vieną kolos gėrimo skardinę į kompostą ir pamatysite, kad tai gali būti labai efektyvi trąša.

Skrandžio ramintojas

Šis gėrimas padeda subalansuoti pH lygius jūsų skrandyje, tad jeigu graužia rėmuo, skauda ar pučia pilvą, išgerkite šiek tiek kolos gėrimo.

Nuskausminamasis

Ant skaudančios vietos užpilkite šiek tiek kolos gėrimo. Tai tikrai padės išvengti uodų arba bičių įkandimo skausmų. Tai netgi veikia su medūzų įkandimais.

Išimkite gumą iš plaukų

Tiesiog sudrėkinkite savo plaukus su kolos gėrimu ir palaukite porą minučių, o tada jau galėsite po truputį, neskausmingai gumą išimti.

Atbaidykite vabzdžius ir vapsvas

Vabzdžiams patinka švelnus kolos gėrimo kvapas, tad galite keletą atidarytų skardinių palikti lauke, kad vabzdžiai ir vapsvos neateitų pas jus į svečius.

Naikinkite vabzdžius

Jeigu norite išsivaduoti nuo tarakonų, tuomet apipurkškite juos šiuo gėrimu. Greit atsikratysite šių parazitų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis