Net ir pačios atspariausios dėmės išnyks visiems laikams, jei palanges valysite šia priemone

Itin didelis plastikinių langų populiarumas iškėlė naujų iššūkių, nes naujutėlaitė balta palangė iš plastiko pernelyg greitai praranda pirminę savo išvaizdą. Štai keli būdai, kurie padės jums nušveisti plastikinę palangę, pašalinti įsisenėjusius nešvarumus, gėlių vazonų žymes, pelėsį ir kitus nešvarumus.

1. Įprastiniams nešvarumams pašalinti naudojamos namų tvarkymui skirtos drėgnos servetėlės.


2. Jei reikia pašalinti flomasterių, jodo ar kokias kitas ryškių spalvų dėmes, naudoti derėtų spirito pagrindu pagamintas langų valymo priemones.


3. Jei dėmės itin probleminės, patartina ruošti skalbimo miltelių ir vandens mišinį, dėti jo ant nešvarumų ir palikti 15 min.


4. Ne ką mažiau naudinga rankų darbo kempinėlė, kurią pagaminsite įvynioję ūkinį muilą į kaproninę kojinę. Tiesa, ši kempinė puikiai tiks ne tik palangėms valyti.


5. Rūdžių dėmes šalinkite acto rūgštimi. Tik nepamirškite guminių pirštinių, nes rūgštis pažeidžia odą.


6. Prarastą baltumą paviršiui sugrąžinsite balikliu su chloru. Palangę balikliu valykite kempine, vėliau nuplaukite. Procedūrą geriau atlikti prieš tai atidarius langus.


7. Maistinė soda – efektyvi priemonė, tinkama kovoti su juoduoju pelėsiu. Paruoškite skystą košelę iš sodos ir vandens ir ja apdorokite grybelio pažeistus plotus. Po 30 min. paviršius patrinkite kempinėle ir nuplaukite vandeniu.


8. Jei jūsų palangei jau nebepajėgios padėti šios priemonės, neliūdėkite – išeitis yra. Šiais laikais turguose ir parduotuvėse siūloma įsigyti pačių įvairiausių klijuojamos plėvelės variantų, skirtingų spalvų ir faktūrų. Galite neeksperimentuoti ir rinktis baltą arba derinti plėvelę prie interjero stilistikos. Džiugu, kad tokią plėvelę galima bet kurią akimirką nuimti ir pakeisti nauja.


Svarbiausia nepamiršti, kad dėmių valymo imtis geriau vos tik joms atsiradus – taip pasieksite geriausių rezultatų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis