Negirdėti patarimai, kaip actas gali pagelbėti skalbiant

Neįtikėtina, kiek daug teigiamų savybių turi paprastas actas. Ši priemonė padės nublizginti plyteles, veidrodžius ir taures, nuo maišytuvų pašalins kalkes, o kartu su soda suteiks galimybę ir vėl džiaugtis balta plautuve.

Visgi tai dar ne viskas – naudokite actą, kai imatės skalbinių. Štai penkios priežastys, dėl kurių verta į skalbyklę pilti acto.

Actas pasižymi minkštinančiomis savybėmis, o tai ypač aktualu skalbiant dirbinius iš kietos ar labai tankios medžiagos.

Actas padeda šalinti dėmes. Prakaito, riebalų ir kai kurių vaisių dėmes galima pašalinti prieš skalbiant jas apdorojus actu, o vėliau papildomai į skalbyklę įpylus 50 ml acto.

Įkyrių į drabužius įsigėrusių (pavyzdžiui, prakaito) kvapų atsikratysite į skalbyklės minkštiklio skyrelį įpylę 100 ml acto. Laimingi kačių augintojai actu gali neutralizuoti su niekuo nesulyginamą drabužių kvapą po „incidento“. Kartais tik taip galima išgelbėti drabužį, nes kitokiu atveju tenka jį paprasčiausiai išmesti.

Jei kartais apsilankote dėvėtų drabužių parduotuvėse, puikiai žinote specifinį ten esančių drabužių ir daiktų skleidžiamą kvapą. Vėl gi padės actas – perskalaukite drabužius po skalbimo acto tirpalu įprastiniu režimu.

Actas padės nuo drabužių pašalinti rūdžių dėmes. Paruoškite acto ir druskos mišinį, įtrinkite jį į dėmę, palikite kelioms minutėms, o tada skalbkite kaip įprasta.

Tiesa, naudodami šiek tiek acto skalbimo metu dar ir suteiksite galimybę skalbyklei tarnauti jums ilgiau. Įpildami kiekvieno skalbimo metu šiek tiek acto užkirsite kelią pelėsio atsiradimui ir pašalinsite ant skalbyklės mechanizmų susidarančias kalkių nuosėdas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis