Naudingi patarimai, kaip išsirinkti indaplovę

Mažai kas mėgsta plauti indus – ilgas, varginantis procesas nuo seno gadino nuotaiką net labiausiai atsidavusioms šeimininkėms. Viskas ėmė keistis, kai sumani amerikietė inžinierė Josephine Cochrane 1886 m. sukūrė pirmą indaplovę.

Nuo to laiko indaplovių gamyba ir tobulinimas nestovi vietoje. Indaplovės sutaupo ne tik laiko, bet ir vandens, nereikia pirkti kempinėlių indams plauti, plovimo priemonių. O didžiausias privalumas – indaplovė ne tik padarys visą darbą už jus, bet ir padarys jį kur kas geriau.


Indaplovių tipai


Indaplovės būna trijų tipų: stovinčios atskirai, statomos ant stalo ir integruojamos. Kiekvienas tipas turi savų privalumų ir trūkumų, tačiau pirmiausia reikia atsižvelgti į savo virtuvės ypatumus.


Jei branginate unikalų virtuvės interjerą, jums idealiai tiks integruojamas modelis – jis neišsiskirs iš aplinkos. Paprastesnis ir pigesnis variantas – dalinai integruota indaplovė, jos durelės visada matysis.


Dydis


Skubame nuraminti – indaplovės dydis svarbus tik tokiu atveju, jei jūsų virtuvė visai maža ir kiekvieną metrą reikia kruopščiai planuoti.


Indaplovės būna standartinio dydžio ir mažos. Kuo didesnė indaplovė, tuo daugiau indų vienu kartu į ją telpa. Todėl didelėms šeimoms patartina rinktis standartinio dydžio indaplovę. Mažesnėms šeimoms tiks siaura, kompaktiška indaplovė, kurios plotis – ne daugiau nei 50 cm.


Komplektacija


Rinkdamiesi indaplovę, pasidomėkite jos komplektacija. Standartinis komplektas: dozatoriai, du krepšiai – apatinis ir viršutinis, purkštuvai, siurbtukas, filtras ir džiovinimo sistema. Turėkite omenyje, kad indaplovėse būna pasyvi džiovinimo sistema (mažesnės energijos sąnaudos) ir aktyvi džiovinimo sistema (didesnės energijos sąnaudos).

Rinkitės jums tinkamą variantą. Jei mėgstate gražiai serviruoti stalą ar dažnai kviečiatės svečių vakarienės, jums tiks indaplovė su aktyvia džiovinimo sistema. Tokio modelio indaplovės švariai išdžiovina indus, ant jų nelieka vandens pėdsakų.


Renkantis indaplovę būtin atsižvelgti į kitus ypatumus – triukšmą, nerūdijančio plieno detales, krepšių aukščio reguliavimą (svarbu dideliems, nestandartinio dydžio indams).


Ekonomiškumas


Indaplovių nemėgstantys žmonės dažnai nurodo dideles energijos ir vandens sąnaudas. Kyla klausimas – kokią indaplovę geriausia pirkti, ar svarbiau ekonomiškumas, ar galingumas, ar apskritai ją pirkti?


Net ir didžiausia indaplovė sunaudos tiek vandens, kiek sunaudotumėte, plaudami indus rankomis. Be to, indaplovė naudos tik šaltą vandenį.


Indaplovės skirstomos į A, B ir C klases. AAA – mažiausia energijos naudojančios indaplovės, kurios kokybiškai išplauna ir išdžiovina indus. B ir C klasės indaplovės energijos naudoja daugiau, bet yra pigesnės.


Funkcionalumas


Svarbiausias kriterijus renkantis indaplovę – jos funkcionalumas, nuo to priklauso naudojimosi technika patogumas ir laikas, kurį skirsite indų plovimui.


Standartinės indaplovės funkcijos yra šios: pradinis plovimas, plovimas karštu vandeniu su plovimo priemonėmis, skalavimas, džiovinimas. Kai kurie brangūs modeliai turi dužių indų plovimo funkciją ir intensyvaus plovimo (iki 75 laipsnių įkaitintu vandeniu) funkciją.


Bazinės indaplovių programos gali skirtis – vieni modeliai turės mažiau programų (greitas plovimas, intensyvus plovimas, mirkymas), kiti – daugiau (galima netgi lėkščių šildymo po džiovinimo programa).


Prieš pirkdami indaplovę pasidomėkite jos galimybėmis. Kai kurios funkcijos gali būti ypač aktualios – apsauga nuo vaikų, nutekėjimo automatinė kontrolė, plovimo pradžios atidėjimas ar filtravimo sistema.


Dizainas


Be abejonės, svarbu indaplovės spalva, ypač jei jūsų indaplovė – dalinai integruota ir matoma. Taip pat svarbi durelių medžiaga (būna nerūdijančio plieno modelių su apsauga nuo pirštų atspaudų), netgi funkcijų ekrano švieselių spalva, vidinė talpa ir pan.


Šiais laikais indaplovių asortimentas iš tiesų didelis, taigi galite rinktis iš daugybės įvairių modelių, atsižvelgdami ne tik į dydį ir funkcionalumą, bet ir į dizainą, spalvas.


Priežiūra


Jei apsisprendėte pirkti indaplovę, atsižvelkite į gamintoją, paskaitykite atsiliepimų. Rinkitės patikimus gamintojus. Kai kurie gamintojai siūlo net 10 metų garantiją, profesionalų aptarnavimą, jei indaplovė sugestų dėl gamintojo kaltės. Savaime suprantama, reikia perskaityti naudojimo indaplove instrukciją ir tinkamai prižiūrėti indaplovę. Reikia žinoti, kokių indų negalima plauti indaplovėje, netaupyti pinigų kokybiškoms indaplovės priežiūros priemonėms, valyti filtrus, plauti krepšius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis