Natūrali priemonė nuo uodų, apie kurią net nesusimąstėte

Natūrali priemonė nuo uodų, kuri ne tik nekenkia sveikatai, bet ją kaip tik stiprina. Kad miegas būtų ramus.

Vis mes žinome, kad citrina yra vitamino C šaltinis ir puikus patiekalų bei gėrimų pagardas. Bet jūs nė neįsivaizduojate, kas gali nutikti padėjus gabalėlį citrinos kambaryje. Tai viena geriausių priemonių, gerinančių sveikatą ir palengvinančių buitį.


Papasakosime apie neįprastas citrinos savybes. Padėkite griežinėlį šviežios citrinos miegamajame arba kitame kambaryje, kuriame praleisite daugiausiai laiko, ir džiaukitės teigiamais rezultatais, apie kuriuos papasakosime toliau.


Citrinų naudojimas


Išsigelbėjimas nuo vabzdžių


Vasarą ypač aktuali uodų ir kitų miegoti trukdančių vabzdžių problema. Rinka siūlo platų cheminių kovos su jais priemonių asortimentą, bet kam nuodyti savo organizmą, jei galima tiesiog padėti kambaryje griežinėlį citrinos. Jei norite stipresnio poveikio, galite prismaigstyti į jį gvazdikėlių.


Geras poilsis


Citrusiniai aromatai ramina nervų sistemą, mažina nerimą ir padeda sumažinti įtampą po sunkios dienos. Todėl kietas ir sveikas miegas jums garantuotas. Vakare citrina jus atpalaiduos, o ryte, atvirkščiai, suteiks energijos – štai tokia įdomi jos ypatybė.


Susikaupimas ir dėmesys


Citrina pasižymi dar viena stebėtina savybe: įkvėpęs jos aromato žmogus tampa labiau sukoncentruotu, jo proto aktyvumas ir atmintis pagerėja. Net darbe žmonės daro mažiau klaidų, jei patalpoje kvepia citrina. Tokią išvadą padarė japonų mokslininkai.


Gerina nuotaiką


Aromaterapija su eteriniais citrinos aliejais skiriama žmonėms, kurie kenčia nuo depresijos. Aromatas, kurį jūsų kambaryje skleis pusė citrinos, pagerins nuotaiką ir suteiks daugiau gyvybinės energijos.


Dezinfekuoja patalpą


Citrina ne tik maloniai kvepia, bet ir turi baktericidinių savybių. Ji puikiai valo orą kambaryje. Tad jei kažkas iš šeimos narių peršalo, citriną dėkite ne tik į arbatą, bet ir išdėliokite kambaryje, kad ji sunaikintų kenksmingus mikrobus.


Normalizuoja spaudimą


Jei kenčiate nuo hipertonijos, citrina jums padės išspręsti ir šią problemą. Jos kvapas padeda sumažinti kraujo spaudimą.


Sugeria šaldytuvo kvapus


Citrinos griežinėlį galite padėti ne tik kambaryje, bet ir šaldytuve. Jis sugers nemalonų kvapą, o mainais pripildys šaldytuvą puikiu citrusų aromatu.


Komforto jausmas


Įdomu tai, kad Sicilijoje citrinmedžiai sodinami šalia elitinių restoranų terasų. Taip yra todėl, kad citrinų aromatas sukelia komforto ir saugumo jausmą. Tad jei norite jaukumo ir malonios atmosferos, tiesiog padėkite ant lentynos puselę šviežios citrinos.


Kas galėjo pagalvoti, kad mums toks įprastas geltonasis vaisius pasižymi tokiomis savybėmis! Būtinai pabandykite padėti griežinėlį citrinos kambaryje ir įsitikinkite stebuklingu šio vaisiaus poveikiu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis