Mitas ar tiesa: visi atsakymai, padėsiantys išsirinkti tinkamą čiužinį

Dažnai lovos čiužinys nėra mūsų pirkinių sąrašo viršuje, tad vis atidėliojame jo įsigyjimą. Nė nesusimąstome, jog užgulusi nosis, galvos skausmas ar raumenų maudimas gali būti prasto, seno čiužinio pasekmė. Kaip išsirinkti naują pirkinį ir neapsigauti marketinginiais triukais? Išrinkome aštuonis populiariausius mitus, kuriuos esame pasiruošę sugriauti arba pateisinti.

Kietas čiužinys – geriausias pasirinkimas

Mitas. Daugelis vis dar mano, kad kuo čiužinys kietesnis, tuo jis geresnis, ypač tiems, kuriuos vargina nugaros skausmai. Tačiau nubusti maudžiančia nugara, įsitempusiu sprandu ir suirzę galite ne tik po nakties ant per kieto, bet ir ant per minkšto čiužinio. Taip yra dėl to, kad renkantis čiužinį svarbiau ne šio kietumo ar minkštumo lygis, o tai, kaip jis prisitaiko prie kūno ir padeda palaikyti taisyklingą stuburo padėtį.

Didesnė kaina garantuoja kokybišką čiužinį

Mitas. Paprastai čiužinys – gerai apsvarstomas pirkinys, kuris, tikimasi, tarnaus ilgus metus. Dėl to neretai ryžtamasi mokėti daugiau, tikintis aukštos kokybės ir patvarumo. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad nemenką brangaus čiužinio kainos dalį gali sudaryti priedai ar medžiagos, kurie neturi tiesioginės įtakos miego kokybei ir tėra rinkodaros triukas.

Spyruokliniai čiužiniai – pasenę

Mitas ir tiesa. Regis, jau praėjo tie laikai, kai prisėdus ant lovos pasigirsdavo spyruoklių girgždėjimas ar vidury nakties nubudindavo į šoną įsirėmusi metalinė spyruoklė, nes vis didesnio susidomėjimo susilaukia čiužiniai, kurių pagrindas yra iš putų poliuretano. Vis dėlto miego technologijos nestovi vietoje, tad verta pasidomėti čiužiniais, kurių sudėtyje yra spyruoklių iš putų poliuretano. Jos sėkmingai sujungia įprastų spyruoklių laidumą orui ir poliuretano prisitaikymą prie kūno.

Lateksiniai čiužiniai nepraleidžia oro

Tiesa. Ši medžiaga nepasižymi laidumu orui, yra gana jautri drėgmei ir temperatūrų skirtumams, todėl čiužinių, kuriuose yra latekso, nerekomenduojama tiesti iškart ant žemės, geriau naudoti groteles, kad oras cirkuliuotų laisviau ir čiužinio viduje nepradėtų kauptis drėgmė. Taip pat nesirinkite čiužinio su lateksu, jeigu naktį gausiau prakaituojate.

Naujas čiužinys jau po pirmojo miego privalo tobulai tikti jūsų kūnui

Mitas. Ne veltui sakoma, kad pirmas įspūdis gali būti apgaulingas. Ši taisyklė galioja ir renkantis čiužinius. Ypač jeigu prieš įsigydami naują čiužinį ilgą laiką miegojote ant seno, per kieto ar minkšto čiužinio. Kūnas gali būti tiesiog įpratęs prie ne pačių geriausių miego sąlygų. Pamiegokite bent savaitę ant naujai įsigyto čiužinio, prieš priimdami sprendimą.

Čiužinį reikėtų apversti kas kelis mėnesius

Mitas. Čia tikrai nudžiugs turintys čiužinius su skirtingo kietumo pusėmis ar komforto zonomis. Tikrai nebūtina kas kelis mėnesius apversti ar sukioti čiužinį ir kurį laiką miegoti ne ant patogiosios pusės. Svarbiausia užtikrinti tinkamą miego pagrindo vėdinimą. Tam visiškai pakaks reguliariai pakelti čiužinį, atremti į sieną ir palikti gerai vėdinamame kambaryje dienos metu.

Čiužinio amžius neturi įtakos jūsų miegui

Mitas. Ar žinote, kiek metų jūsų dabartiniam čiužiniui? Jeigu jau sunku suskaičiuoti, o rytais maudžia šonai, skauda galva, vargina užgulusi nosis – tai gali būti rimti ženklai, kad verta pagalvoti apie naują miego pagrindą. Jūs tikrai nenorėtumėte sužinoti, kiek per ilgus metus čiužinyje, kuris nėra tinkamai prižiūrimas, gali prisikaupti nešvarumų, negyvų odos ląstelių, plaukų ir dulkių erkučių.

Čiužinių nereikia valyti, jeigu jie yra su apsauginiu užvalkalu

Tiesa. Lova su patogiu čiužiniu labai greitai gali tapti vieta, kurioje norisi pabūti ilgiau, pasilepinti pusryčiais, padūkti su vaikais ir augintiniais. Tokiais atvejais higienos klausimas ypač aktualus, o nusegamas ir skalbiamas apsauginis užvalkalas – geriausias ir patogiausias sprendimas.

Užsakymo nr.: PT_75543697

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis