Medinių grindų pasirinkimas

Kiekvienas žmogus savo namus įrengia pagal savus poreikius. Tačiau norint visus juos įgyvendinti, visada reikia apsvarstyti galimas aplinkybes, kad ateityje rezultatas nenuviltų.

Medienos ypatybės

Medinės grindys labai sparčiai pradėjo populiarėti XVII a. pradžioje. Pirmosios grindys buvo visiškai rankų darbo. Jos, palyginus su šių dienų grindimis, turėjo labai grubų ir netolygų paviršių ir todėl jas buvo sudėtinga švariai nuvalyti.

Šiuolaikinės medinės grindys yra gerokai malonesnės tiek žiūrint, tiek liečiant. Pačios populiariausios medienos rūšys grindims yra ąžuolas, uosis, pušis, eglė. Yra galimybė rinktis iš parketlenčių grindims su 2 bei 4 grioveliais arba visiškai be griovelių – priklauso nuo to, kur ir kokios rūšies lentas montuojamos.

Shutterstock

Prieš pasirenkant parketlentes

Štai keletas svarbiausių savybių:

– Medinų grindų ilgaamžiškumas – išties būtų sunku rasti kitą grindų rūšį, kuri tarnautų taip ilgai, kaip mediena. Į priešininko poziciją galėtų atsistoti plytelės, tačiau reikia labai nedaug, kad jos įskiltu nukritus kokiam sunkesniam daiktui – pakeitimui reikia identiškos plytelės, kurią gauti gali būti sudėtinga. Medines grindis paprasta atnaujinti ir jos tarnaus amžinybę.

– Švara – parketlentės yra išties švarios. Mediena visada yra padengiama laku arba vašku, todėl susidaro lygus sluoksnis, kurį švariai nuvalyti yra paprasta.

– Lengva medinių grindų priežiūra – jas paprasta prižiūrėti, kadangi susidėvi ir nusibraižo apsauginis sluoksnis – lakas, vaškas. Jį paprasta nušlifuoti ir grindis vėl iš naujo padengti apsaugine danga.

– Išvaizda – mediena namuose visada atrodo puikiai bei prabangiai, o medinės grindys puikiai įsilieja tiek į modernų, tiek į klasikinį interjerą.

Šaltinis: www.manogrindys.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis