Kodėl rasoja plastikiniai langai?

Ką daryti, jei rasoja plastikiniai langai? Įsidėjus plastikinius langus, atrodytų, reikia pamiršti rūpesčius su šia namų dalimi mažų mažiausiai penkiolikai metų. Vis dėlto tikėtina, kad antrą dieną jums norėsis susigrąžinti senuosius medinius langus. Kodėl? Nes aprasoja stiklai.

„Ašaros“ ant langų - tai kondensatas, vanduo iš oro, susidarantis ant šaltų paviršių, o būtent, ant stiklo. Padidėjusi drėgmė atsiranda įrengus plastikinius langus, kurie dėl savo hermetiškumo apsunkina natūralią oro apykaitą patalpoje. Jei, be to, patalpoje pakabinamos lubos, ant sienų - viniliniai apmušalai, o ventiliacinės angos nevalytos daugelį metų, tai vanduo ant palangės pasirodys reguliariai.

Akivaizdi išeitis - nuolatinis vėdinimas. Tačiau žiemą tai tampa problematiška, kadangi nedaug kas nori atšaldyti kambarį. Be to, yra paprastesnių šios problemos sprendimų. Taigi užsisakant langus reikia patikslinti, ar jie bus su ventiliaciniais vožtuvais, ir jei ne, rekomenduojame užsisakyti būtent tokius.

Dar viena papildoma galimybė - mikroventiliacija (žieminė ventiliacija). Šiuo atveju rankenos pasukimas 45 laipsniais leidžia atidaryti langą mažu atstumu.

Jei vėdinimas nepadeda, gali būti, kad rasojimas susijęs su neteisingai įrengta palange. Paprastai radiatoriai visuomet įrengiami po langais, nes tai leidžia šiltam orui kylant šildyti stiklus. Todėl radiatorius iš išorės turi būti uždengtas ne daugiau kaip pusiau, o geriausia - tik trečdaliu. Jei šio reikalavimo nesilaikoma, palangėje būtinos angos laisvai oro cirkuliacijai.

Rasojimas gali būti susijęs ir su paties lango defektais. Tai tampa iškart pastebima įrengus kelis langus, juk negali būti taip, kad visi iš karto būtų brokuoti. Kai įrengtas tik vienas langas ir jis ima rasoti, labai sunku įrodyti gamintojui, kad būtent jo brokas gadina jums gyvenimą.

Plastikiniai langai virtuvėje - atskira tema. Ši vieta pati savaime pasižymi didesne drėgme, ir jei pridėtume dar kai ką iš anksčiau aprašytų atvejų, langais ims tekėti upeliai. Ne veltui specialistai rekomenduoja virtuvės langus įrengti su dviejų kamerų stiklo paketais. Tada vidinis stiklas bus šiltesnis, ir kondensatas ant jo nesikaups.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis