Kas labiausiai kenkia kilimams?

Naujo kilimo įsigijimas yra, nors ir mažas, tačiau pastebimas įvykis. Labai svarbu žinoti, kaip vėliau prižiūrėti kilimą, kad šis atrodytų it naujas ir nepažeistas išorinių veiksnių. Net ir nuolat išsiurbiant savo kilimą, jį gali pažeisti nenumatyti veiksniai. Kad to išvengtumėte, imkitės paprastų patarimų, leisiančių užtikrinti, kad kilimas išliks geros būklės tiek fiziškai, tiek estetiškai.

Kilimo tekstūros pažeidimas. Tai vienas labiausiai kilimų būklei kenkiančių veiksnių. Didžiausia žala yra daroma tiems kilimams, kurie yra patiesti koridoriuje ar svetainėje, kadangi tai yra zonos, dažnai pasitaikančios mūsų kelyje. Nors ir nėra būdų, kaip sustabdyti intensyvų judėjimą šiose zonose, jūs vis dėlto galite apsaugoti savo kilimą nuo nusidėvėjimo. Norėdami sumažinti krūvį, kuris tenka kilimams, patieskite ant nudūlėjusių vietų mažesnius kilimėlius. Laikas nuo laiko galite perstatyti baldus, ypatingai tada, kai siurbiate ar valote namus. Svarbiausia laikytis gamintojo instrukcijų ir atitinkamo, profesionalų rekomenduojamo, siurbimo ir valymo grafiko.

Trupėjimas. Frazė "kilimų trupėjimas" skamba išties bauginančiai, tačiau kartais to išvengti neįmanoma. Trupėti pradeda tie kilimai, kurie laikui bėgant iš purių tampa plokšti ir suspausti. Paprastai tai nutinka, kuomet didelis objektas, pavyzdžiui, sunkus baldas ar masyvi interjero  detalė yra ilgiau palaikoma toje pačioje vietoje. Geriausias būdas to išvengti - kartas nuo karto pernešti sunkius daiktus vis į kitą vietą - tuomet nereikės nerimauti, kad jūsų kilimas nukentės.

Kvapas. Kilimai, ypatingai seni, sugeria daugybę kvapų, netgi tokių, apie kuriuos nepagalvotumėte, pavyzdžiui, ilgai neišneštų šiukšlių skleidžiamas kvapas. Tas pats galioja ir tokiems nemaloniems kvapams kaip tabako dūmai. Vis dėlto, visuomet galima pasitelkti pasitelkti senus, tačiau gerai žinomus ir išbandytus metodus. Paprasčiausias būdas panaikinti nemalonius kvapus – apibarstyti kilimą valgomąja soda ir leisti jai nusėsti per naktį. Kitą rytą tiesiog išsiurbkite kilimą.

Nešvarumai. Nesvarbu, kokios yra jūsų grindys, jos gali tapti purvinos netgi tuomet, kai jas nuolat valote ir prižiūrite. Daugiausia purvo į namus atneša augintiniai ir labai aktyvūs vaikai. Yra keletas būdų, kaip spręsti šią problemą. Įsitikinkite, kad visi namų lankytojai palieka batus už durų. Gerai prižiūrėkite savo augintinius ir pasirūpinkite, kokia nors erdve virtuvėje, kur šie būtų šeriami. Taip pat nurodykite savo vaikams vietas, kur jie galėtų žaisti ant grindų, kaip jiems ir patinka. Be to, pasistenkite, kad jūsų vaikai visad valgytų ar užkandžiautų prie stalo, kad apsaugotumėte kilimą nuo galimų trupinių ir dėmių. Galiausiai, suskubkite išsiurbti kilimą vos tik šis apsineša purvu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis