Kaip teisingai valyti dulkes nuo televizoriaus ar kompiuterio ekrano

Dulkės namuose atsiranda tarsi iš niekur – atrodo, ką tik jas nuvalėme, o jos jau vėl nugulusios visus paviršius. Gali būti, kad dulkių taip greit atsiranda dėl to, kad jas valome netinkamu būdu – naujos dulkės nusėda greičiau, nei norėtųsi. Laikas išmokti tai daryti teisingai.

Svarbiausia prieš valant bet kokį prietaisą – televizorių ar kompiuterio monitorių – jį išjungti. Jokiu būdu nešluostykite ir nevalykite ekrano paviršiaus, kol prietaisas veikia.

Dažnai šiam tikslui naudojami popieriniai rankšluosčiai ar servetėlės, bet tai nėra tinkamos priemonės, nes sudrėkintos jos suyra į mažas atplaišas, kurios lieka ant ekrano, todėl jos gali net subraižyti paviršių. Vienas iš būdų tinkamai,ilgam nuvalyti dulkes – naudoti kavos filtrus, kurie labai veiksmingai pašalina dulkes, nepalikdami įbrėžimų ar kitų pastebimų pėdsakų. Filtrą reikia naudoti sausą.

Taip pat reikia turėti omenyje, kad acetonas, etilo spiritas, amoniakas ir kitos cheminės medžiagos nepritaikytos ekranų paviršiams, todėl jų nederėtų naudoti dėmių šalinimui. Dėmes pašalinti galite vandeniu su actu arba specialiai ekrano valymui pritaikyta priemone, bet svarbiausia – niekada nepurkškite jos tiesiai ant ekrano. Verčiau priemone sudrėkinkite šluostę ir ja nuvalykite paviršių.

Nors esame įpratę dulkes valyti drėgna šluoste, ekraną reikėtų valyti reikia valyti minkšta, sausa šluoste. Būtent dėl to, kad dažniausiai ekraną valome drėgna šluoste, ant jo daug greičiau ir nusėda naujos dulkės. Išmėginkite sausos šluostės metodą ir pamatysite, kad taip daug veiksmingiau. Jei baiminatės, kad sausa paprasta šluoste nepavyks nuvalyti dulkių, šiam tikslui naudokite mikropluošto šluostę, kuria nuvalysite visas dulkes.

Ekraną valykite švelniais judesiais – jokiu būdu nespauskite paviršiaus, nebraižykite jo. Net jei ant ekrano matosi dėmės, stipriai netrinkite, nes galite pažeisti paviršių, geriau trinkite švelniai. Jei sausa šluoste nepavyksta nuvalyti dėmių, galite ją lengvai sudrėkinti distiliuotu vandeniu arba vandeniu, lygiomis dalimis sumaišytu su spirito actu. Žinoma, galite naudoti specialiai ekranų valymui pritaikytas priemones.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis