Kaip susitvarkyti namus, prieš išvykstant aplankyti draugų ir artimųjų per šventes

Jei per šventes neketinate likti namuose ir linksmintis bei ilsėtis savo lizdelyje, vertėtų suplanuoti, kokius namus paliksite, kad grįžus po švenčių namo nesugestų nuotaika. Grįžę namo turime jausti džiaugsmą, o ne iškart kurti planus, kaip kuo greičiau sutvarkyti paliktą jovalą. Tad verta apskaičiuoti kelis žingsnius į priekį ir palikti namus tokius, kad į juos grįžus nuo veido nedingtų šypsena.

Kritiškas žvilgsnis į šaldytuvą


Viena iš nemaloniausių situacijų grįžus namo – kai išalkę atidarome šaldytuvą ir iškart pajuntame, kad jame esančių produktų galiojimas senokai pasibaigęs. Kaip žinome, alkanas žmogus būna piktas, todėl nesigadinkime sau ūpo ir iš anksto patikrinkime, kuriuos produktus galime drąsiai palikti, kuriuos vertėtų pasiimti su savimi, o ką prieš išvykstant reikia išmesti. Jei planuojate išvykti ilgesniam laikui, turėkite omenyje, kad dėl ventiliacijos trūkumo šaldytuve atsiras nemalonus kvapas, todėl rekomenduojama į jį įdėti kokią kvapus sugeriančią priemonę. Šiam tikslui puikiausiai tinka malta kava atvirame indelyje.


Švarūs indai


Indai patys neišsiplaus, nebent turite indaplovę. Net ir tokiu atveju nesnauskite ir gerokai iki išvykstant sukraukite indus į indaplovę. Geriausia sukrauti indus iš anksto, įjungti plovimą ir sulaukti ciklo pabaigos, tada, jei nėra laiko jų iškraustyti, bent jau palikite atviras indaplovės dureles, kad jums belankant artimuosius jie nesuplėktų. Jokiu būdu nepalikite indaplovėje nešvarių indų, kitaip grįžus namo jus pasitiks nemalonus kvapas. O jei indaplovės neturite, juo labiau išplaukite indus prieš išvykdami, nes ilgai pastovėjusius nešvarius indus po to bus daug sunkiau nugremžti.


Shutterstock


Išneškite šiukšles


Panašiai derėtų elgtis ir su šiukšlėmis – prieš išvykstant jas visas būtina išnešti, nes ilgai būdamos šildomoje patalpoje jos ims skleisti nemalonų kvapą, kurį pajusite iškart, vos tik įžengę pro duris. Tuščia šiukšlių dėžė yra būtina sąlyga prieš išvykstant, ir negali būti jokių atsikalbinėjimų, esą išnešime grįžę – tada jau tikrai bus per vėlu. Teks papildomai vėdinti namus, plauti pačią šiukšliadėžę ir t. t. Neapkraukite savęs papildomais buities darbais.


Švarus vonios kambarys


Jei nepaklotą lovą ar nesutvarkytą vaikų kambarį dar galima pakęsti, vonios kambarį būtinai reikėtų susitvarkyti, juk taip malonu grįžus išsimaudyti šiltoje švarioje vonioje ar duše. Nešvarius rankšluosčius pakeiskite, pakabinkite švarius ir sausus, vonią iššveiskite, dušo kabinoje nušveiskite kalkių nuosėdas, į unitazą įpilkite valymo priemonės ir patikrinkite, ar nesibaigė tualetinis popierius.


Nešvarių drabužių rūšiavimas


Kiekvienas namuose tvarkosi kaip tinkamas, vis dėlto nešvarių drabužių vieta nėra sofa, kėdė ar, dar blogiau, grindys. Sugrįžti namo po jaukiai praleistų švenčių bus dar maloniau, jei nereikės iškart lakstyti po kambarius su skalbinių krepšiu. Dar prieš išvykdami surinkite netinkamose vietose išmėtytus nešvarius drabužius (patikrinkite ir spintą!), kad grįžę namo galėtumėte juos išskalbti. Jokiu būdu nejunkite skalbyklės prieš išvykdami iš namų ilgesniam laikui. Skalbiniai per tą laiką suplėks, be to, nėra saugu palikti skalbyklę be priežiūros. O jeigu kiltų trumpas sujungimas arba išbėgtų vanduo?


Shutterstock


Pasiklokite lovą


Net jei grįžę namo planuojate iškart griūti miegoti, vis vien prieš išvykdami lovą pasiklokite – patiems bus maloniau grįžti į švarų, tvarkingą ir saldžiu miegu viliojantį miegamąjį. Jei planuojate keisti patalynę, tai padarykite prieš išvykdami, neapsunkinkite savęs papildomu darbu po šventinio poilsio.


Švarios grindys


Ir svarbiausias dalykas – išvykstant iš namų labai svarbu palikti švarias grindis. Žinoma, aunantis batus prie durų gali nubirti kokios smiltelės, bet svarbiausia išvalyti viską, kas susikaupė per savaitę ar daugiau, kad grįžtant namo neslėgtų nebaigtų darbų našta.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis