Kaip sumažinti šildymo išlaidas apšiltinant langus?

Šilumos taupymo atžvilgiu, langai neretai ne pasitarnauja, o atvirkščiai – taupyti šilumos energijos nepadeda. Didelė dalis šilumos nuostolių atsiranda būtent dėl langų. Žinoma, pro langus sklindanti natūrali dienos šviesa, namų atmosferą padaro šiltesnę ir padeda sumažinti elektros išlaidas, ypač šviesiomis žiemos dienomis. Tačiau svarbu įsitikinti, kad jūsų langai yra sandarūs.

Pateikiame jums kelias priemones, kurios padės sumažinti šildymo išlaidas langų pagalba:

1. Naktinės užuolaidos. Naktinės užuolaidos nėra ypatingai brangios. Jos gali padėti sumažinti šilumos nuostolius pro langą net ketvirčiu, o triukšmą iš gatvės sulaikyti dvigubai geriau nei neužtraukus užuolaidų.

2. Fasadinės žaliuzės. Fasadinės žaliuzės gali ženkliai padidinti jūsų langų sandarumą. Kokybiškos fasadinės žaliuzės šilumą gali sulaikyti net tris kartus geriau.

3. Gumos langams. Senas, bet geras būdas užsandarinti langus. Naudojant jas tiek langams, tiek durims, sąskaitas už šildymą galite sumažinti net penktadaliu.

4. Plėvelė stiklui. Plėvelė stiklui pigiausias būdas sumažinti šildymo išlaidas. Plėvelė įleidžia daugiau šviesos ir yra labai skaidri. Naudokite jas kartu su naktinėmis užuolaidomis ir žaliuzėmis, ir jūsų šildymo išlaidos bus sumažintos.

Užsakymo nr.: PT_63486086

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis