Kaip sumažinti gamtinių dujų vartojimą?

Artėjant šaltajam sezonui, ieškome būdų, kaip sutaupyti šilto vandens, elektros, dujų naudojimą, nes tokiu sezonu šių išteklių suvartojame daug daugiau nei vasaros metu. Pateikiame jums keturis patarimus, kaip sutaupyti būtent gamtinių dujų išteklius, kad namuose nereiktų šalti, o sąskaitos už dujas džiugintų.

1. Boilerio termostate temperatūrą sumažinkite iki 68 laipsnių pagal Celsijų. Su kiekvienu laipsniu tarp 60 ir 70 laipsnių temperatūros jūs galite sutaupyti iki 5 procentų šildymo išlaidų. Pasistenkite namuose dėvėti šiltus drabužius ir dienos metu sumažinti temperatūrą termostate iki 68 laipsnių ar žemiau. Pabandykite tokią temperatūrą laikyti ir vakare. Nakties metu išjunkite šildymą visai arba nustatykite 55 laipsnių temperatūrą. Tuo pačiu principu vadovaukitės, jei išvykstate iš namų visai dienai. Jums tai padės sutaupyti net iki 20 procentų šildymo išlaidų.

2. Pakeiskite arba išvalykite boilerio filtrus. Purvini filtrai apriboja oro cirkuliaciją ir padidina energijos išskyrimą. Taip pat išvalykite ir sutepkite boilerį, nes tinkamas sureguliavimas ir švara gali sutaupyti jums 5 procentus visų gamtinių dujų išlaidų.

3. Sumažinkite karšto vandens temperatūrą. Vandens šildymui įjunkite vidutinę temperatūrą, tai yra 49 laipsniai pagal Celsijų. Toks žingsnis jums padės sutaupyti 7-11 procentų vandens šildymo išlaidų.

4. Užsandarinkite langus ir duris, apžiūrėkite vamzdžius, sklendes ar elektros izoliacinius vamzdelius, kurie eina per sienas, lubas ir grindis. Patikrinkite vonios kambarį, virtuvės kriauklę, vamzdžius po spintelėmis ir panašiai. Jei radote plyšius į lauką arba kokią nors vėsią patalpą, būtinai užsandarinkite.

Sumažinti energijos suvartojimą namuose ir lengvai sutaupyti pinigus nėra jau taip ir sunku, o kai kurie šilumos taupymo sprendimai jums nekainuos nė cento:

Įsileiskite saulę. Atitraukite užuolaidas ir leiskite saulės spinduliams sušildyti jūsų namus. Užuolaidas vakare vėl užtraukite, kad šiluma liktų izoliuota kambario viduje.

Pertvarkykite kambarius. Perstatykite savo baldus taip, kad jie stovėtų prie kambario vidinių sienų, o ne prie išorinių, kur yra langai ir radiatoriai. Baldai neužgoš radiatorių skleidžiamos šilumos.

Trumpinkite maudynių laiką. Tiesiog keliomis minutėmis sutrumpinus maudynes duše, galite sutaupyti dešimtis litrų karšto vandens per mėnesį. Dušai sudaro du trečdalius visų vandens šildymo išlaidų, o maudynes duše sutrumpinus per pusę, vandens šildymo sąskaita gali sumažėti net iki 33 procentų.

Užsakymo nr.: PT_63325372

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis