Kaip su lipukais nuvalyti klaviatūrą ir dar 9 jų panaudojimo gudrybės

Mes naudojame šiuos spalvotus limpančius lapelius kam nors užrašyti: kam nors ką nors primename, užsirašome, ką patys turime padaryti. Tačiau jie gali būti naudojami ne tik tam. Štai keletas lipukų panaudojimo idėjų:

1. Klaviatūrai nuvalyti
Lipukų lipnioji, bet ne per daug limpanti pusė pasitarnaus jums tvarkant kompiuterį – ja puikiai surinksite dulkes ir nedidelius nešvarumus nuo klaviatūros ir tarp jos klavišų.

2. Laidams pažymėti
Nuplėškite lipniąją lipuko dalį ir apvyniokite ją aplink elektros laidą – tai padės atskirti įvairių prietaisų laidus tarpusavyje.

3. Dulkėms gręžimo metu surinkti
Sulenktą lipuką priklijuokite prie sienos kiek žemiau tos vietos, kurioje gręšite skylę. Tokiu atveju kai padarysite skylę sienoje teks mažiau tvarkyti.

4. Spalvų kodai šeimos nariams
Jeigu dažnai šeimos nariams paliekate ranka rašytas žinutes, kiekvienam jų skirkite kokią nors spalvą. Tokiu atveju jiems pakaks pamatyti lipuko spalvą, kad suprastų neskaitę žinutės, ar ji jiems skirta.

5. Lankstus pietų planas
Visos savaitės pietų planą galima sudaryti ant vieno popieriaus lapo – kiekvienai dienai numatomą meniu užrašykite ant atskiro lipuko ir juos suklijuokite. Jeigu planai pasikeičia (o taip nutinka labai dažnai), lapelį labai lengva pakeisti kitu.

Shutterstock nuotr.

6. Kaip padėkliukas bokalui ar taurei
Būtiniausiu atveju po šalto gėrimo taure galima padėti lipukus. Tiesa, dėkite iškart ne vieną, o kelis, kad pasipylęs skystis nepersisunktų. Taip pat nenaudokite neoninių spalvų lipukų, nes jie gali sugadinti jūsų baldus.

7. Priminimai vaikams apie namų ruošos darbus
Jeigu norite vaikams priminti jų namų ruošos darbus, padarykite žaismingą lentelę. Ant durų suklijuokite visai savaitei numatytus darbus, surašytus ant atskirų lipukų, kuriuos vaikas galės nuimti vos tik atlikęs jam skirtą darbą.

8. Smulkūs daiktai vienoje vietoje
Jeigu atliekate kokį nors darbą, pasinaudokite lipniąja šių lapelių dalimi – sudėkite ant jos smulkias detales (pavyzdžiui, varžtelius), kad jos nepasimestų.

9. Panaudokite tik lipniąją dalį
Žinoma, lipukai pirmiausia skirti užrašams, tačiau jeigu norite, kad jų nenuplėštų vėjas, prieš ką nors rašydami nuplėškite tik lipniąją dalį.

10. Palikite mielą užrašą
Galite sukurti puikų sveikinimą ar užrašą, kurio kiekviena raidė puikuosis ant atskiro spalvoto lipuko. Žinoma, tiesiai ant lipuko spausdintuvas jos neatspausdins, todėl užrašykite žodžius ant įprasto popieriaus lapo, paskui lipukus priklijuokite tiksliai toje vietoje, kur norite kad būtų atspausdinta raidė. Tada dar kartą įdėkite popieriaus lapą į spausdinuvą ir – darbas atliktas!

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis