Kaip skalbti rankšluosčius, kad jie ilgiau tarnautų

Sunku patikėti, bet iš tiesų egzistuoja tam tikros taisyklės, kaip teisingai skalbti rankšluosčius. Tam, kad rankšluosčiai būtų švarūs, užtenka juos įmesti į skalbyklę, tačiau jei norite, kad jie tarnautų kuo ilgiau, vadovaukitės toliau pateiktais patarimais, ir jie net po kelių skalbimų atrodys kaip nauji.

Prieš naudodami pirmą kartą, išskalbkite

Naują rankšluostį prieš naudojimą būtina išskalbti ir išdžiovinti – dauguma rankšluosčių būna apdoroti silikonu ar kitomis medžiagomis, kurios blokuoja absorbciją. Išskalbus rankšluostį šios dalelės pašalinamos, todėl rankšluostis geriau sugeria drėgmę.

Naudokite skalbimo priemonę ir actą

Tam, kad rankšluosčių spalva neišbluktų, pirmus kelis kartus skalbkite juos su panašių spalvų tekstile šiltame vandenyje. Naudokite tik apie pusę rekomenduojamo kiekio skalbimo priemonės, ir įpilkite pusę arba visą puodelį acto. Actas padeda užfiksuoti dažus ir pašalinti skalbimo priemonės likučius.

Shutterstock

Dažnai skalbkite

Rankšluosčius skalbkite kas tris-keturias dienas šiltame vandenyje, jei reikia, naudodami spalvas tausojantį baliklį (spalvotiems rankšluosčiams). Baltus rankšluosčius skalbkite karštame vandenyje, naudokite baliklį be chloro (jei reikia). Baltus rankšluosčius skalbkite atskirai arba su kita balta tekstile, kitaip jie ilgainiui gali papilkėti arba pagelsti.

Skalbkite atskirai

Rankšluosčius skalbkite atskirai nuo drabužių – taip higieniškiau. Skalbiant rankšluosčius atskirai, lengviau nustatyti tinkamą skalbimo režimą pagal spalvą.

Shutterstock

Audinių minkštiklį naudokite retai

Audinių minkštiklį naudokite pagal nurodymus ant pakuotės, bet tik kas tris ar keturis skalbimus. Minkštiklio sudėtyje esančios vaško dalelės ilgainiui gali pakenkti rankšluosčio audiniui, jis blogiau sugers drėgmę.

Nupurtykite

Ištraukę išskalbtą rankšluostį iš skalbyklės, gerai jį nupurtykite. Tai padeda išpurenti audinio kilpeles, todėl rankšluostis geriau sugeria drėgmę. Kilpinių rankšluosčių nelyginkite – tai sumažina absorbciją.

Shutterstock

Kruopščiai išdžiovinkite

Ištraukę rankšluostį iš džiovyklės, įsitikinkite, kad jis visiškai sausas. Net ir vos vos drėgnas rankšluostis gali greit suplėkti. Tačiau rankšluosčių negalima ir perdžiovinti – tai gali pažeisti atskirų medvilnės plaušelių vientisumą.

Shutterstock

Venkite rankšluosčių su dekoratyviniais elementais

Jei įmanoma, rinkitės tokius rankšluosčius, kurių kraštai arba visai nedekoruoti, arba dekoruoti negausiai (pageidautina, be jokių apsiuvų, kaspinų, nėrinių ar kitų dekoratyvinių elementų). Tada juos galėsite rečiau skalbti, jie ilgiau nesusidėvės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis