Kaip pašalinti pelėsį iš dušo kabinos

Kaip malonu įsirengti naują šviesų vonios kambarį, kuris ne tik džiugina akį estetiniu vaizdu, bet jį ir lengviau prižiūrėti, kaip ir visus naujus dalykus. Tačiau net jei dušo kabiną reguliariai valome ir šveičiame, toje vietoje, kur yra silikono juostelė ar siūlėse tarp plytelių su laiku atsiranda geltonos ar net pilkos ir juodos pelėsio žymės, kurių vien vandeniu nuplauti nepavyks. Tad kokias priemones naudoti ir kaip nuplauti nekenčiamą pelėsį?

Dušo kabinų naudotojai nuolat skundžiasi, kad silikono juostelės su laiku pageltonuoja ar pajuoduoja, tačiau tai normalu, turint omenyje, kad tos vietos kasdien kontaktuoja su vandeniu ir muilu, be to, vonios kambaryje apskritai yra drėgna, tad užtikrinamos visos palankios sąlygos pelėsiui atsirasti. Jei dušo kabina nėra nauja, silikono juostelę galima pakeisti nauja – tai rekomenduojama daryti kas kelerius metus.

Viena iš priežasčių, kodėl atsiranda pelėsis, yra tinkamos ventiliacijos stoka, todėl jei nenorite dažnai šveisti pelėsio žymių, reguliariai vėdinkite vonios kambarį. Kai dušo kabina nesinaudojate, duris rekomenduojama palikti atdaras, kad cirkuliuotų oras ir išdžiūtų visa susikaupusi drėgmė. Jei dušo kabinoje yra užuolaidos, nepamirškite, kad jas reikia reguliariai skalbti ir kruopščiai išdžiovinti.

Rekomenduojamos priemonės

Viena iš priemonių, padedanti greitai ir veiksmingai nuplauti pelėsio žymes, yra actas. Geriausia actu papurkšti ant pelėsio žymių, palikti valandai ar dviem veikti, tada kruopščiai nušveisti šepečiu.
Taip pat galima naudoti maistinę sodą, sumaišius ją su nedideliu kiekiu vandens, kol gausite pastos konsistenciją, ja ištrinti silikoną, palikti veikti ir po kiek laiko nuplauti.

Pelėsį gerai nuplauti pavyks, jei sodą sumaišysite su actu: mišiniui suputojus gausite pastą, kurią ir naudokite kaip valymo priemonę.

Jei namuose nevengiate buitinės chemijos, ieškokite valymo priemonės su chloru, nes ši medžiaga veiksmingai išėda net ir įsigėrusias dėmes.

Kad ir kokią priemonę beišsirinktumėte, svarbu neleisti pelėsiui dar kartą atsirasti, todėl vis retkarčiais profilaktiškai nušveiskite tas vietas, kur gali atsirasti pelėsis, o atsiradus pirmoms jo žymėms – šveiskite nurodytomis priemonėmis.

Pelėsio žymes šveiskite kokiu mažu šepetėliu, pavyzdžiui, senu, nebereikalingu dantų šepetuku.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis