Kaip panaikinti nemalonų šaldytuvo kvapą?

Jei atidarius šaldytuvą iš jo sklinda nemalonus kvapas, visų pirma reikėtų jį nuodugniai išplauti. O jei jame dar liko kvapų, jų atsikratyti padės vienas ar keli produktai.

• Vienas iš veiksmingiausių produktų, kuris ne tik akimirksniu sugeria nemalonų kvapą, bet ir suteikia malonų aromatą – kava. Įberkite maltos kavos į kokį atvirą indą ir įdėkite į šaldytuvą. Po kurio laiko atidarius šaldytuvą, iš jo maloniai dvelks kavos pupelėmis.

• Visi žinome, kad citrina yra puiki pagalbininkė atliekant įvairius namų ruošos darbus, vienas iš kurių – nemalonaus šaldytuvo kvapo naikinimas. Žinoma, tiesiog įdėję visą citriną į šaldytuvą, norimo efekto negausite – perpjaukite ją per pusę ar supjaustykite griežinėliais. Išdėliokite šaldytuve, ir citrinos griežinėliai sugers nemalonų kvapą. Beje, kvapo naikinimui galima naudoti tik žieveles, o sultingą dalį palikti maistui – kad baigiantis žiemai nepritrūktų vitaminų.

• Kaip keistai beskambėtų, kvapus gerai neutralizuoja ir svogūnas. Perpjaukite jį per pusę, įdėkite į kokį atvirą indą ir palikite šaldytuve.

• Mūsų tėvų laikais, kai nebūdavo nei citrinų, nei cheminių priemonių, į šaldytuvus buvo dedamos ruginės duonos riekelės, nes jos taip pat veiksmingai sugeria nemalonius kvapus.

• Dar vienas įdomus ir veiksmingas būdas – aktyvinta anglis. Susmulkinkite kelias aktyvintos anglies tabletes, suberkite į atvirą indą ir palikite parai šaldytuve – nemalonaus kvapo neliks.

• Nepamirškite! Naudojant vieną iš minėtų priemonių, reikia turėti omenyje, kad šių produktų negalima ilgam palikti šaldytuve. Juos galima palaikyti vieną ar dvi dienas, kol sugers visus kvapus, o po to derėtų išmesti, kad visiškai atsikratytumėte nemalonaus kvapo.

• O jei norite, kad šaldytuvo vidus visada maloniai kvepėtų, įdėkite į jį kadagio šakelę – ji skleis malonų, gaivų miško kvapą.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis