Kaip nušveisti pridegusius puodus ir keptuves jų nesubraižant

Netyčia prisvilinti puodą ar keptuvę pasitaiko kone kiekvienam – vieni per daug įsijaučia į maisto gaminimą, kiti užsimiršta žiūrėdami mėgstamą serialą ir netinkamai nureguliuoja temperatūrą arba jos neapskaičiuoja. Vis dėlto ne viskas taip blogai, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Pridegę virtuvės rakandai su jūsų pagalba gali atgauti buvusią išvaizdą ir toliau tarnauti.

„Apartment therapy“ pateikia visiškai paprastą ir veiksmingą būdą, kaip nušveisti sunkiai nugramdomus degėsius nuo indų, kurie yra tokie svarbūs maisto gaminimui. Šis būdas patrauklus dar ir tuo, kad nereikia naudoti jokių cheminių priemonių.

Visų pirma į keptuvę ar puodą įpilkite stiklinę vandens – pilkite jo tiek, kad jis uždengtų visą dugną ir pridegusias vietas. Tai atlikę virtuvės spintelėje paieškokite acto, nes šis maisto gaminimui dažnai naudojamas skystis ypač gerai padeda atsikratyti svilėsių. Acto į puodą pilkite perpus mažiau nei vandens.

Uždekite ar įjunkite viryklę ir palaukite, kol skystis užvirs. Tada nuimkite puodą ar keptuvę nuo ugnies ir įberkite du valgomuosius šaukštus sodos – turėkite omenyje, kad visas skystis ims putoti. Po to skystį išpilkite, kad pridegęs rykas būtų visiškai tuščias. Reikia pripažinti, kad be šiurkštesnės šluostės apsieiti bus sunku, bet galite pabandyti. Jei virtuvės rakandą tokiu būdu valysite iškart, kai tik jis pridegs, minėtos priemonės padės jį lengvai nušveisti paprasta indų kempinėle. O jei svilėsiai stipriai prilipę ir reikia šiurkštesnio šiūruoklio, rinkitės tokį, kuris nebraižo paviršiaus.

Jei nušveitus vis vien liko prikepusių dėmių, pagaminkite sodos pastą, užtepkite ant pridegusių vietų ir įpilkite šiek tiek vandens. Trumpam palikite, o po to kruopščiai išplaukite vandeniu.
Šioje vaizdo medžiagoje galite pažiūrėti, kaip realizuojamas aprašytasis procesas.

Beje, pridegusio maisto likučius galima lengvai ir patogiai nuplaukti druska. Į pridegusį indą gausiai įberkite druskos ir palikite kelioms valandoms, po to iššveiskite – net ir labiausiai prikepę svilėsiai turėtų lengvai išsiplauti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis