Kaip išvalyti vašku apvarvėjusią žvakidę

Ko gero kiekvienas mūsų yra įsigijęs žvakę dailiame stiklainėlyje ar stikliniame indelyje. Žvakei sudegus, lieka gražus indelis, kurį gaila išmesti, o ir nereikia, nes yra įvairių gudrybių, kaip pašalinti vaško likučius. Tokį indelį galima naudoti kaip vazelę gėlėms, rašymo reikmenų stovą, įstatyti kitą žvakę arba panaudoti kitaip, pasitelkus fantaziją.

Visų pirma indą su vaško likučiais reikia įdėti į šaldiklį ir palikti nakčiai. Vaškas po tokios procedūros savaime neatsilups, bet po šaldymo jį vis vien bus lengviau išgrandyti. Po ilgo šaldymo vašką lengviau nugrandysite nuo indelio kraštų – šį darbą atlikti jums padės sviestui skirtas peilis, kuris neturi būti per lankstus. Po šaldymo vaškas lengvai dideliais gabalais atšoks nuo indelio kraštų.

Be jokios abejonės, neužtenka vien tik nugrandyti vašką nuo kraštų, indelį reikia ir kruopščiai išplauti, ypač jei norite po to jį naudoti maistui ar gėrimams. Geriausia induką įdėti į indaplovę, bet jei jos neturite, galite išplauti rankomis šiltame muiluotame vandenyje. Etiketes geriausiai nuvalysite naudodami actą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis