Kaip išvalyti užsikimšusį tualetą?

Niekas nemėgsta šios užduoties, tačiau anksčiau ar vėliau, kiekvienuose namuose tualetas užsikemša. Pirmiausiai nepanikuokite, o išsiaiškinkite, ar netyčia į klozetą ko nors neįmetėte.

Jei turite vaikų, klozete dažnai atiduria įvairiausių žaislų. Jei taip ir nutiko, apsimaukite pirštines ir sužvejokite žaislą. Galite palaukti, kol vandens lygis klozete nuslūgs ir įpilti kibirą vandens. Tuomet padidėjęs slėgis dažniausiai išstumia užsikimšusius nešvarumus.

Jei tai nepadeda, naudokite tualeto pompą. Jei reikia įpilkite papildomai vandens į klozetą.

Taip pat galite pašalinti susikaupusius nešvarumus naudodami santechninę vielą, kurią reikia stumti gylin gyvatuku iki tualeto vamzdyno, taip išvalysite viską, kas ten įstrigę. Santechninė viela pakankamai pigi ir ją galima įsigyti beveik visuose namų apyvokos prekių parduotuvėse.

Jei ir tai nepadės dauguma santechinių prekių parduotuvių prekiauja suspaustu oru ar anglies dioksido kasetėmis, kurios sukelia didesnį slėgį nei įprasta tualeto pompa. Šie prietaisai šiek tiek brangesni nei pompa, bet vis tiek tai daug pigiau nei samdyti santechniką.

Blogiausiu atveju, išardykite tualetą ir išimkite nešvarumus, užkimšusius klozetą.

Tiesą sakant, daugumą tualetų gan lengva išardyti. Atjunkite baką nuo klozeto, kuris dažniausiai tvirtinamas ant stovo varžtais prie žemės. Atsukę varžtus, išimsite tai, kas užsikimšo, o tada nebus sunku nuimti klozetą nuo stovo.

Patieskite seną paklodę, kad klozetas neįskiltų. Uždenkite nutekėjimo angą, kad į kambarį nepatektų dujų.

Išardyti ir sudėti tualetą nėra sudėtinga, tačiau jis daug sveria, todėl pasikvieskite į pagalbą draugą pagalbon. Jei visgi perskaičius šią instrukciją kyla daug klausimų, matyt, pakankamų įgūdžių neturite ir geriau nerizikuokite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis