Kaip išnaikinti pelėsį natūraliomis priemonėmis

Pabodo pelėsis? Sužinokite, kaip jo galite atsikratyti natūraliomis priemonėmis.

Oras ir saulės šviesa

Grynas oras ir tiesioginė saulės šviesa gali išnaikinti pelėsį. Taigi, nešiojamus daiktus, pavyzdžiui, drabužius, galima pakabinti ant skalbinių virvės arba išnešti į lauką.

Jei jūsų pelėsio pažeistoje vonioje ar rūsyje yra langas, atidarykite jį ir pastatykite ant lango ventiliatorių, kad erdvėje cirkuliuotų oras ir įleistumėte saulės šviesos. Tuomet, pasiruoškite imtis pelėsio, pasitelkę į pagalbą natūralius tirpalus, tokius kaip actas, vandenilio peroksidas, arbatmedžio aliejus ir geriamoji soda.

Actas ir eteriniai aliejai 

Baltas actas yra saugus, natūralus ir labai efektyvus pelėsio žudikas.

Jūs galite pamirkyti kempinėlę neatskiestame acte arba pripilti jo į purškiklį ir kruopščiai sušlapinti pelėsio pažeistas vietas. Palikite porai valandų, po to nušveiskite su šepečiu arba šiurkščiąja kempinėlės puse.

Per kelias valandas acto kvapas išsigaruos, bet, jei jis jus erzina, kad būtų maloniau, galite įpilti į purškiklį jūsų mėgstamų eterinių aliejų. Iš esmės tiks bet kokie eteriniai aliejai, bet yra keli, kurie sustiprina pelėsio naikinimo savybes. Greipfrutų sėklų ekstraktas ne tik sumažins acto kvapą, bet jis turi ir priešgrybelinių savybių, todėl yra idealus priedas.

Geriamoji soda ir peroksidas

Geriamoji soda yra švelniai abrazyvinė, todėl idealiai tinka nušveisti pelėsio likučius. Ji ypač gerai veikia probleminėse vietose, tokiose kaip plytelių siūlės, kur pelėsis, jį išnaikinus, gali palikti dėmes. Pasigaminkite pastą iš maistinės sodos ir vandens ir su šveitimo šepečiu ar kempinėle tiesiog įtrinkite ją į paviršių. Nuplaukite baltu actu, kad pašalintumėte baltas nuosėdas, kurias palieka maistinė soda.

Vandenilio peroksidas yra kitas būdas natūraliu būdu išnaikinti pelėsį. Tiesiog užtepkite jo tiesiai ant pažeistų paviršių, palikite mažiausiai 10 min., o tada nuvalykite pelėsį. 

Prevencinės priemonės nuo pelėsio

Geriausias būdas užkirsti kelią pelėsio augimui, yra  akylai stebėti vandens protėkius. Tik šiek tiek iš vamzdžių, kriauklės, vandens šildytuvo ar stogo pratekantis vanduo gali tapti didele problema.

Norėdami užkirsti kelią pelėsio augimui vonioje, galite po ranka turėti purškiklį su actu. Kiekvieną kartą nusimaudę duše arba vonioje, išpurkškite dušo kabiną, vonią ir plytelių paviršius (actu) ir leiskite jam išdžiūti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis