Kaip išlaikyti virtuvės kriauklę akinančiai balta?

Akinančiai balta porcelianinė kriauklė gali tapti virtuvės pažiba. Porcelianas, nors ir patvarus, yra linkęs raižytis ir dėmėtis, jei juo nėra tinkamai rūpinamasi. Kriauklės yra sudarytos iš baltos porceliano emalės, sulydytos su metalu, dažniausiai ketumi. Naujesnės kriauklės yra pagamintos taip, kad nesiraižytų, bet senesnės kriauklės gali neturėti tokio patvaraus paviršiaus. Nepaisant kriauklės amžiaus, dažnas valymas, naudojant tinkamus būdus, išlaiko ją žvilgančiai balta ir švaria.

1. Kasdien valykite kriauklę švariu, minkštu skudurėliu arba kempine. Išpylę į kriauklę rūgštingą maistą, tokį kaip pomidorų sultys, arba tokį, nuo kurio atsiranda dėmės, pavyzdžiui, kavą ar arbatą, kriauklę gerai išplaukite.

2. Venkite abrazyvinių valiklių ir kempinių. Abrazyviniai valikliai raižo porcelianinį paviršių, dėl ko kaupiasi nešvarumai ir yra gadinama blizgi apdaila. Kad apsaugotumėte kriauklę nuo virtuvės reikmenų ir indų padaromų įbrėžimų, padėkite ant kriauklės dugno guminį kilimėlį.

3. Kartą per savaitę išluostykite kriauklę acte suvilgytu skudurėliu, kad pašalintumėte muilo putų ir kieto vandens nuosėdų suformuotą matinį sluoksnį.

4. 1 valgomąjį šaukštą indų ploviklio sumaišykite su 1,9 litrų šilto vandens. Išplaukite kriauklės vidų muilo tirpalu, kad pašalintumėte bet kokias riebalų sankaupas. Naudokite muilą kasdien arba pagal poreikį, kad užkirstumėte kelią riebalų kaupimuisi ant paviršiaus.

5. Išklokite kriauklę dvigubu popierinio rankšluosčio sluoksniu. Ant rankšluosčių užpurkškite pakankamai baliklio, kad sušlapintumėte juos. Darykite tai tik tada, kai yra būtina, kai kriauklė tampa dėmėta ir įprastas valymas nebepašalina nešvarumų. 

TAIP PAT SKAITYKITE:
Dantų pasta - puikus valiklis namams
6 keisčiausios vietos namuose, kur kaupiasi mikrobai

Daiktai, kurių jums riekės:
Valymui skirti skudurėliai;
Kempinės;
Kriauklės kilimėlis;
Amoniakas ;
Skystas muilas indams;
Popieriniai rankšluosčiai;
Baliklis.

*Patarimas
Puodai ir keptuvės kartais palieka ant porcelianinės kriauklės dugno pilkas dėmes. Nušveiskite juos su iš vandens ir vynakmenio kremo padaryta pasta, kad pašalintumėte juos nesubraižydami porceliano.

*Perspėjimas
Nenaudokite amoniako turinčių valymo priemonių kartu su balikliu. Dviejų chemikalų derinys lemia nuodingų dujų susidarymą.

***

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 100 Lt vertės prancūziškos kosmetikos gamintojos "L'Occitane" dovanų čekį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis