Kaip 27 kv.m butas buvo padidintas 9 kv.m

Vos 27 kv.m buto su aukštomis lubomis plotas iš pradžių buvo suskirstytas į du mažutėlius kambariukus, todėl jį rekonstruojant buvo funkcionaliai išnaudota ir 3,7 m aukščio vertikalioji erdvė bei pastatyta antresolė.

Mažo buto plotas buvo padidintas išgriovus sieną, dalijusią erdvę į du kambarėlius, ir virš nedidelės virtuvėlės bei vonios kambario suprojektavus šeimininko miegamąjį. Po rekonstrukcijos namai padidėjo trečdaliu - prie 27 kv.m ploto prisidėjo dar devyni antresolės kvadratai.

Žurnalas "Mano namai"

Rekonstrukcijos metu mažame bute atsirado dar viena maždaug 9 kv.m ploto patalpa. Miegamasis buvo įrengtas virš virtuvės ir vonios kambario sumontuotoje antresolėje. Ją projektuojant teko suderinti aukščius bei kruopščiai apskaičiuoti, kiek vertikaliosios erdvės skirti voniai ir virtuvei, bet kad dar liktų pakankamai aukščio ir antrajame aukšte įrengtam miegamajam.

Sukonstravus antresolę, virtuvės lubų aukštis liko vos 2,1 m. Vonios kambario lubas teko paaukštinti, kad šeimininkas galėtų patogiai išsimaudyti duše, nebijodamas pakelti rankos. Taigi dalis antresolės, įrengtos virš vonios kambario, liko su pakyla, o žemesnėje dalyje pastatyta plati dvigulė lova, užimanti kone visą jos plotą.

Žurnalas "Mano namai"

Projektuojant antresolės konstrukciją, didelis dėmesys buvo kreipiamas į funkcionalumą. Niša marškiniams bei švarkams susikabinti buvo padaryta kaip tik tokiame aukštyje, kad šeimininkas galėtų ją pasiekti tiesiog stovėdamas ant laiptų - nesilenkdamas ir nesistiebdamas. O ir patys laiptai suprojektuoti taip, kad galėtų pasitarnauti kaip patogi vieta atsisėsti - turėklai čia tik minimalūs, pakopos gana plačios.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.


Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis