Ką būtina žinoti renkantis dulkių siurblį

Dulkių siurblį perkame ilgam laikotarpiui. Dėl to svarbu apsvarstyti ne tik kokio tipo grindys Jūsų namuose, tačiau ir, ar artimiausiu metu keisis gyvenimo būdas. Tokie faktoriai gali nulemti kardinaliai skirtingus dulkių siurblio pasirinkimo variantus.

Svarbiausi kriterijai

Renkantis dulkių siurblį derėtų atsižvelgti į galybę kriterijų. Galingumas ir laido ilgis – nuo to priklausys prietaiso veikimo garsas ir mobilumas. Geriausia rinktis pakankamai ilgą laidą, kuris užtikrintų, jog pasieksite visus įmanomus kampelius ir, žinoma, galėsite laviruoti 360° kampu. Kalbant apie gero dulkių siurblio galingumą, yra laikoma, jog gero dulkių siurblio variklio galia siekia 2000-2200 W, o mažesnį skleidžiamą garsą nulemia montuojami keičiamieji dulkių surinkimo maišeliai.

Dėl to svarbus yra ir maišelių talpumas. Perkant visuomet teiraukitės, kaip dažnai juos keisti reikės. Vienas iš variantų yra keičiami dulkių surinkimo maišeliai, kurie yra vertinami dėl didžiulės traukos. Jie ne tik dirba tyliau, bet ir praleidžia orą. Tiesa, reikia nepamiršti ir filtro tipo. Tai ypač svarbu, jei esate alergiškas. Tokiu atveju rinkitės anglies tipo filtrus.

Taip pat atkreipkite dėmesį į antgalių ir ratukų tipus. Jei norite, kad jūsų grindys būtų nesubraižytos – rinkitės guminius ratukus. Be to, jie rieda tyliai. O antgalio tipas priklauso nuo valomų paviršių, tačiau taip galima rinktis su guminėmis apsaugomis – tokios nebraižo kieto paviršiaus.

Siurblių tipai

Dulkiu siurbliai gali būti skirtomi į šiuos tipus: sauso valymo; plaunantys su vandens filtru; cikloniniai; garais valantys ir šiuo metu populiarėjantys robotai, kurie namus valo patys.

Populiariausi yra sauso valymo dulkių siurbliai, kurie naudojami su vienkartiniais dulkių maišeliais, juose yra įrengti ir filtrai. Dėl to, tokio tipo prietaisai yra tinkami alergiškiems žmonėms. Plaunantys siurbliai su vandens filtru dažniausiai naudojami namuose, kuriuose yra kiliminės dangos, daug baldų, tačiau medinėms grindims nerekomenduojami. Tiesa, tokius siurblius galima naudoti ir kaip sauso valymo prietaisus.

Cikloniniuose siurbliuose dulkės yra renkamos į maišelį, o ne konteinerį. Šio tipo siurbliai yra vis labiau pamėgiami, nes jiems reikia mažai priežiūros. Šiuo atveju dulkės surenkamos į konteinerį, tad nereikia pirkti maišelių, jų plauti, džiovinti ir mokėti pinigus. Visgi naudojant šį prietaisą, į aplinką jau patenka daugiau dulkių, tad lyginant su aukščiau išvardintais siurbliais, jie nėra tokie tinkami alergiškiems žmonėms.

O garais valantys siurbliai pasitelkia garus – vanduo siurblio talpykloje įkaitinamas iki apytiksliai 90 °C, ir siurbiant jie purškiami ant paviršiaus iš antgalio angos. Toks būdas mažina paviršiaus ir dėmės sukibimą, tad valymas vyksta lengviau ir efektyviau. Tačiau būkite atsargūs – jais negalima valyti medinių grindų.

Vieni iš dažniausiai kylančių klausimų

Kas lemia gerą dulkių surinkimą?
Norint gero dulkių surinkimo, jums reikės efektyvaus antgalio, sukuriančio aplink daleles tinkamą oro srauto ir vakuumo kombinaciją. Taip pat svarbi aerodinamiška bei sandari vamzdžio ir žarnos sistema, sandari pačios talpos sistema ir efektyvus variklis.

Kiek svarbi didelė galia?
Didelė galia nebūtinai yra gero efektyvumo rodiklis. Galia rodo, kiek elektros energijos sunaudojama, ir neturi įtakos dulkių surinkimui.

Ką reiškia siurbimo galia?
Siurbimo galia yra oro slėgis (vakuumas) × oro srautas (litrai per sekundę), matuojama vatais. Didelė siurbimo galia nebūtinai rodo gerą valymą. Norint gero dulkių surinkimo didelę siurbimo galią reikia derinti su efektyviu antgaliu.

Kam reikia skirtingų antgalių?

Skirtingų tipų grindims reikia skirtingų antgalių, norint optimalių valymo rezultatų.
Siurbiant grindis kietu paviršiumi, pvz., plyteles ar medines grindis, geriausia naudoti specializuotą antgalį kietoms grindims (kartais dar vadinamą parketo antgaliu), užtikrinantį geriausią dulkių surinkimą.

Turbininiai antgaliai yra oro srauto varomi antgaliai, kurie geriausiai tinka norint išvalyti giliai kilime esantį purvą.

Antgaliai su varikliu, kaip sako pavadinimas, yra variklio varomi antgaliai, taip pat puikiai tinkantys kilimų valymui.

Universalūs antgaliai leidžia valyti tiek grindis kietu paviršiumi, tiek kilimus.

Kodėl gale yra du dideli ratukai, o priekyje vienas mažas?
Dideli galiniai ratukai leidžia dulkių siurbliui geriau manevruoti. Mažas priekinis ratukas padeda dulkių siurbliui sekti jus, o ne nuvažiuoti į šoną. Taip pat jis leidžia lengviau apvažiuoti kliūtis ir lengvai judėti storu kilimu ar per laidus ir pan.

Įdomu!

„Electrolux“ sukūrė kitokį dulkių siurblį. Išskirtinės gamybos serijos „Ergorapido Swarovski“ – nauja valymo prabanga namuose! Šis naujasis dulkių siurblys, padengtas daugiau kaip 20 tūkstančių kristalų spindesiu, puikiai derančiu su prietaiso funkcionalumu ir ištobulintomis formomis.

„Du viename“ funkcija suteikia galimybę be vargo išsiurbti ne tik grindis, bet ir stalą, baldus, automobile. Manevringumas, ergonomiškas dizainas, dailus antgalis ir dideli galiniai ratukai leidžia lengvai judėti ir prieiti sunkiai pasiekiamas vietas.

Siurblių „Ergorapido Swarovski“ visame pasaulyje yra vos 10 tūkstančių. Lietuvoje juos galima įsigyti tik išskirtinėse parduotuvėse. Kiekis ribotas.

Užsakymo nr.: PT_69512698

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis