Išvalykime nešvarią orkaitę: natūralus valymo metodas

Jūsų namų ir prietaisų švara parodo, kad esate atsakingas žmogus. Vieniems galbūt ir nesvarbu, kokiais būdais ji pasiekiama, kitiems žodis "švara" įgauna didesnį svorį, jei patalpa ar paviršius nuvalytas nenaudojant komercinių valiklių. Jeigu tai įdomu ir jums, galite paskaityti, kaip be cheminių priemonių išvalyti orkaitę.

Naminiai valikliai yra kiekvieno asmeninis pasirinkimas - kitiems gal užtenka nueiti į prekybos centrą ir pasiimti bet kurį išreklamuotą valiklį. Tai tiesa - jie veiksmingi, tačiau "pasidaryk pats" tipo valiklį galite pasigaminti iš įprastų namuose randamų medžiagų, jis bus mažiau chemiškai kenksmingas, o jei viską išvalius, mišinio dar atliks, galėsite nesijaudindami atliekas išmesti.


Naminio valiklio komponentai paprasti:


  • puodelis vandens;


  • trečdalis puodelio paprasto acto;


  • pusė puodelio kepimo sodos;



  • kempinė;


  • butelis su purkštuvu;


  • skustuvo galvutė.


Butelyje su purkštuvu sumaišykite vandenį su actu. Papurkškite šiuo mišiniu orkaitės vidų ir išorę - dureles, rankenas ir panašiai. Kol kas neišnaudokite viso mišinio. Ant apipurkšto paviršiaus užberkite sluoksnį druskos. Užpilkite ir kepimo sodos bei dar kartą apipurkškite viską mišiniu. Dabar palikite viską 30 minučių, kad gerai įsigertų.


Nors toks sprendimas neatleidžia nuo pareigos viską gerai išveisti kempine, šis būdas gerokai palengvina nešvarumų šalinimą. Itin įkyriai prilipusius purvo likučius, galite pašalinti su skustuvo galvute, tik pasirinkite tokią, kuri turėtų drėgną ir minkštą apsauginį sluoksnį, kitaip rizikuojate subraižyti orkaitę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis