Išmaniųjų namų technologijos randa kelią ir į lietuvių namus

Nors šiandien jau būtų sunku suskaičiuoti, kiek įvairiausių technologijų įsileidome į savo gyvenimą, inovatyvūs sprendimai ir toliau nepaliaujamai keičia kasdienybę, o pastaruoju metu vis labiau veržiasi ir į mūsų namus. Rinkos tyrimų bendrovės „Strategy Analitics“ duomenimis, beveik kas trečias namų ūkis Jungtinėse Amerikos Valstijose šių metų pabaigoje turės bent vieną įrenginį išmaniajam namų sistemų valdymui. Pasaulyje sparčiai populiarėjant išmaniesiems namams, galimybe greičiau, saugiau ir paprasčiau rūpintis būstu domisi ir vis daugiau lietuvių – šalies rinkoje jaučiama auganti išmaniųjų sistemų būstui paklausa.

Prognozuoja išmaniųjų namų revoliuciją

Augant susidomėjimui galimybe kelių mygtukų paspaudimu nuotoliniu būdu atitraukti žaliuzes, nustatyti kambario temperatūrą ar įjungti signalizaciją, išmaniųjų namų sistemų populiarumas pasaulyje šiuo metu siekia rekordines aukštumas. Vienos didžiausių inžinerinių sistemų prekybos ir įrengimo įmonių „Vilpra“ generalinis direktorius Martynas Vėgėlė teigia, kad vis daugiau mūsų šalies gyventojų ieško būdų, kaip namuose naudojant kuo mažiau resursų susikurti kuo didesnį komfortą.

Gamintojo archyvas

„Įvairių išmaniųjų technologijų integravimas į namų valdymo procesus – viena ryškiausių pastarojo meto būsto įrengimo tendencijų. Praėjusiais metais fiksavome 2 kartus išaugusius įrangos išmaniesiems namams pardavimus, lyginant su 2015 m. „Protingas“ būsto valdymas nėra tik mada ar prestižo reikalas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio – pasitelkdamas šiuolaikines technologijas namo gyventojas gali gerokai palengvinti savo buitį ir sutaupyti laiko, todėl esu tikras, kad šias technologijas į savo namus įsileis vis daugiau mūsų tautiečių“, – teigia bendrovės „Vilpra“ generalinis direktorius Martynas Vėgėlė.

Gamintojo archyvas

Prieš pirkdami nori išbandyti

M. Vėgėlės teigimu, rinka priversta reaguoti į besikeičiančius vartotojų poreikius ir jų augančius reikalavimus būsto komfortui, todėl buvo nuspręsta pristatyti išmaniojo namo koncepciją specialiame kambaryje, kuriame vienoje erdvėje būtų galima išbandyti įvairias „protingų“ namų sistemas.

„Šiuo metu daug kalbama apie išmaniuosius namus ir pavienius sprendimus, tačiau prieš priimdami sprendimą įsigyti „protingą“ įrenginį ar paversti visą savo būstą išmaniuoju, lietuviai nori pajausti, ką reiškia valdyti visus namo energetinius procesus nepakylant nuo sofos. Nusprendėme tokią galimybę jiems suteikti dar prieš perkeliant šią patirtį į savo būstą – pradedant apšvietimu, baigiant apsaugos sistemomis“, – teigia M. Vėgėlė.

Gamintojo archyvas

Pasak jo, atnaujintame bendrovės salone sostinėje įrengtame išmaniajame kambaryje vartotojai gali išbandyti, kaip planšete ar kitais mobiliasiais įrenginiais nuotoliniu būdu valdyti visas gyvenamųjų namų ar biurų inžinerines sistemas: kondicionierių, oro jonizatorių, elektrinį židinį ar radiatorių, šildymo katilą, TV ir apsaugos sistemas.

Gamintojo archyvas

Pristatyti išmaniojo namo koncepciją bendrovei padėjo Vokietijos bendrove „Jung“, o atnaujintame sostinės salone taip pat galima išbandyti skirtingų tipų židinius ir susipažinti su namų šildymo bei vėsinimo sistemų nuotoliniu valdymu naudojantis keliais interaktyviais stendais. Į Vilniaus salono atnaujinimą ir „protingų“ namų valdymo sistemų įrengimą „Vilpra“ iš viso investavo daugiau nei 100 tūkst. eurų, o prekybos salonų kituose šalies miestuose atnaujinimui planuojama skirti dar apie 300 tūkst. eurų.

Gamintojo archyvas

Užsakymo nr.: PT_74245906

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis