Gudrybės, kaip prižiūrėti medinį pietų stalą, kad juo džiaugtųsi ir anūkai

Kaip kartais yra apmaudu matyti išpurvintus ir dėmėtus medžio paviršius (stalai, komodos, dekoratyvinės lėkštės ir pan.), kurie vien dėl jų prastos priežiūros praranda savo žavesį. Daugelis iš tikrųjų net nežino, kaip reikia juos valyti, kaip impregnuoti, kas juos žaloja.

Tad, ką daryti, kad toks baldas išliktų vertingas bei gražus? Dažniausiai medžiui prižiūrėti naudojame toksiškus ir aplinkai kenkiančius aerozolius, kuriuos pakeitus natūraliomis priemonėmis, mano antikvarinis baldas įgavo antrą kvėpavimą ir nebereikia taip dažnai vargti dėl dulkių.

Daugeliu atvejų, vietoj pramoninių priemonių, galite naudoti aliejų. Jį rinkitės pagal galimybes ir Jums patinkantį kvapą (man maloniausias linų sėlenų), svarbiausia, kad jis būtų organiškas, taigi be jokių cheminių priemaišų. Pridėję porą lašų mėgstamo eterinio aliejaus, namų ruošą paversite tikra aromaterapija. Taip galima išnaikinti ir senų spintų, stalčių kvapą, nes įtrynus aliejumi, medis atgaivinamas, tarsi atgauna kvėpavimą, išnyksta senas, užsistovėjęs kvapas.

Naudodami aliejų (2 dalys) ir actą (1 dalis) mišinį išnaikinsite karščio ar drėgmės paliktas dėmes. Tokioms dėmėms naikinti taip pat tinka ir druskos-aliejaus pasta. Ja įtrinkite dėmę ir palikite maždaug valandai, vėliau taip nupoliruokite visą paviršių.

Pasigaminkite medžio poliravimo pastą. Jums reikės: citrinos sulčių, 1 šaukšto aliejaus ir tiek pat vandens. Sumaišykite ir įtrinkite mišinį kaip ir kitais atvejais. Vėliau nublizginkite sausa šluoste.

Blizgiai lakuotiems arba nepadengtiems paviršiams tinka acto tirpalas.

Tokių paprastų priežiūros priemonių pakaks, kad pietų stalas tarnautų daug ilgiau.

Šaltinis: Švara ramiai

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis