Gudrybė, kad taurės blizgėtų net be skalavimo skysčio

Net ir skaniausiu gėrimu mėgautis sunku, jei taurė yra matinė, praradusi skaidrumą ir spindesį. Jei namuose neturite indaplovės ir skalavimo skysčio, kuris nublizgina stiklą, pasinaudokite šia gudrybe – stiklinės ir taurės spindės it krištolas.

Prieš imantis blizginti stiklines ir taures, derėtų prisiminti, kad matinis stiklas, neskaidrus tampa nuo karšto kalkėto vandens, todėl vien vandeniu spindėjimo išgauti nepavyks. Dažniausiai net ir daug kartų plaunant stiklines indaplovėje, jos netampa spindinčios, todėl labai svarbu naudoti indų skalavimo skystį. O jei nepasitikite šia priemone ar jos neturite, alternatyvą galima rasti kone kiekvienos virtuvės spintelėje – ir stiklas spindės net be specialių priemonių.


Shutterstock nuotr.


Visų pirma, stiklines reikia kruopščiai išplauti ir nusausinti. Sausą skudurėlį sudrėkinkite actu ir šiuo skudurėliu patrinkite tas vietas, kurios nespindi arba tiesiog visą stiklinę. Nuskalaukite vėsiu tekančiu vandeniu – ir štai, stiklinė vėl spindi kaip nauja!


Shutterstock nuotr.


Tarp kitko, actą galima naudoti ir plaunant stiklines indaplovėje – tik jį pilkite ne į specialų skyrelį, skirtą skalavimo skysčiui, bet įpilkite į nedidelį indelį ir prieš įjungdami indaplovę pastatykite jį į apatinį skyrių, po stiklinėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis