Dulkių siurblio priežiūra: 3 aspektai, kurių nevalia praleisti pro akis

Įsigiję dulkių siurblį tikimės, kad jis tarnaus ne vienerius metus. Tačiau kartais tam sutrukdo elementarus žinių trūkumas. Pateikiame svarbius aspektus, kurie padės naudotis šiuo prietaisu kuo ilgiau.

Filtrai. Dulkių siurblyje yra šių tipų filtrai: išmetimo, variklio, o siurbliuose be maišelių – dulkių talpos filtras. Norint naudotis dulkių siurbliu kuo ilgiau, reikia prižiūrėti visus šiuos filtrus.

Daugiausiai dėmesio reikia skirti išmetimo filtrams. Išmetimo filtrus reikia keisti (arba išplauti, atsižvelgiant į filtro tipą) kiekvienais metais. Yra trijų tipų išmetimo filtrai: mikrofiltrai, neplaunami HEPA filtrai ir plaunami HEPA filtrai. Mikrofiltrų ir neplaunamų HEPA filtrų plauti negalima, juos reikia pakeisti naujais. Plaunamus HEPA filtrus reikia plauti pagal instrukcijas naudotojo vadove. Variklio filtrą dulkių siurbliuose be maišelio reikia pakeisti, kai matosi, kad jis purvinas, dulkių siurbliuose su maišeliu – kas 5-tą dulkių maišelio keitimą. Variklio filtras yra neplaunamas, todėl jį visada reikia pakeisti nauju. Jei naudojate dulkių siurblį be maišelio, dulkių talpos filtrą reikia valyti kas 5-tą dulkių talpos ištuštinimą arba kai matosi, kad filtras purvinas.

Trumpai tariant, atminkite, jei perkate dulkių siurblį su vandens filtru ar dulkių surinkimo indu, jam nereikės dulkių surinkimo maišelių, bet gali tekti keisti variklio filtrą ir smulkaus valymo filtrus. Kai kuriems siurbliams su vandens filtru gali tekti įsigyti specialų priedą, kuris nusodins kylančias putas. Siurbliuose, kur naudojami maišeliai, teks kartas nuo karto juos keisti.

Antgaliai. Vienas dažniausių klausimų – kas lemia gerą dulkių surinkimą. Tai priklauso nuo efektyvaus antgalio, kuris aplink daleles sukuria tinkamą oro srauto ir vakuumo kombinaciją. Svarbu atkreipti dėmesį į vamzdžio ir žarnos sistemą – ar ji tikrai sandari, naudinga pasidomėti ir talpos sistemos ir variklio kokybe.

Geriausia į pagalbą pasitelkti skirtingus antgalius ir skirti laiko jų priežiūrai. Antgalius renkamės pagal grindų tipus. Jei siurbiame kietuosius paviršius – plyteles ar medines grindis, derėtų rinktis specializuotą kietų grindų antgalį. Kai kurie gamintojai jį įvardija kaip parketo antgalį. Jei valote minkštesnius paviršius, tuomet patariama naudoti turbinius antgalius. Jie yra varomi oro srauto, tad padės surinkti visus nešvarumus iš kilimų.

Užsikimšimas. Šis procesas įvyksta dulkių dalelėms kaupiantis filtre ar dulkių maišelyje. Kai ten susikaupia per daug dulkių, filtras arba dulkių maišelis užsikemša ir valymas pablogėja. Dėl to verta investuoti į pažangius dulkių maišelius, pavyzdžiui, „S-Bag“, kurie sumažina užsikimšimą.

Įdomu!

„Electrolux“ sukūrė kitokį dulkių siurblį. Išskirtinės gamybos serijos „Ergorapido Swarovski“ – nauja valymo prabanga namuose! Šis naujasis dulkių siurblys, padengtas daugiau kaip 20 tūkstančių kristalų spindesiu, puikiai derančiu su prietaiso funkcionalumu ir ištobulintomis formomis. „Du viename“ funkcija suteikia galimybę be vargo išsiurbti ne tik grindis, bet ir stalą, baldus, automobile. Manevringumas, ergonomiškas dizainas, dailus antgalis ir dideli galiniai ratukai leidžia lengvai judėti ir prieiti sunkiai pasiekiamas vietas. Siurblių „Ergorapido Swarovski“ visame pasaulyje yra vos 10 tūkstančių. Lietuvoje juos galima įsigyti tik išskirtinėse parduotuvėse. Kiekis ribotas.

Užsakymo nr.: PT_69687800

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis